Kajak-kenu

2022.09.03. 14:11

Két számban is világbajnok lett a szarvasi Keller Gergő

Két számban indult a szarvasi Keller Gergő, a Szeged melletti Maty-éren zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon, s társaival mindkettőben aranyérmes lett.

G. P.

Keller Gergő (balról a második) /Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország/

A magyar versenyzők kilenc arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek pénteken, az első döntős napon, amelyen 16 finálét rendeztek. A kilenc világbajnoki cím tulajdonosa között benne volt a fiatalabb korosztályban 500 méteren hajóba ülő szegedi Ozsgyáni Bence, a két tatai, Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor, valamint a szarvasi Keller Gergő, összeállítású kajak négyes. A fiúk a magyar szurkolók hangorkánja közepette fölényesen nyerte meg a magyar csapat újabb aranyát.

Az éremhalmozást szombaton is folytatták a hazai versenyzők, és nyolc arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek a 18 fináléban, melyben csupán kettő zárult hazai dobogós nélkül.

Keller Gergő Ozsgyáni Csabával indult a K-2, 500 méteres számban.

A hazai szövetség beszámolója szerint a fiúk egyszerűen elvarázsolták a közönséget, remek pályával nyerték meg a magyar csapat aznapi második aranyát.

– Hetven százalékos pálya volt ez szerintem. A végén ugyan kicsit megijedtem, mert úgy láttam, hogy jobb oldalt jöttek a spanyolok, de aztán eltűntek – mondta a szegedi Ozsgyáni Bence a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján.

– Megnyugodva tudtam a rajthoz állni, mert tegnapról a négyessel már volt egy világbajnoki aranyunk, de ettől függetlenül nyerni akartunk, de nem volt bennünk nagy feszültség – tette hozzá Keller Gergő, Bátor György tanítványa.

A vb-n 64 országból több mint 1100-an indulnak, köztük 57 magyar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában