Atlétika

2022.09.29. 15:35

Krosszoznak a futók októberben a pósteleki parkerdőben

A megszokott helyszínen, remények szerint napsütéses, őszi időben ideális környezetben a pósteleki parkerdőben rendezik meg október 22-én az országos Mezei Magyar Liga 1. fordulóját.

Gajdács Pál [email protected]

Magyar Mezei Futó Liga

Forrás: BMH

Szeptember végével az atlétikában gyakorlatilag befejeződtek a pályaversenyek, de a futók még messze nem vonulnak terembe, hiszen máris következik a mezeifutó szezon, amely sok sportolónak kedvenc műfaja.

A Mezei Magyar Liga nyitányának a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából idén is a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club lesz a házigazdája.

Az online nevezés hamarosan, október 3-án indul, amely október 17-én, a verseny hetében zárul. Nevezni a megszokott korosztályokba lehet, indulnak majd az U14, az U16, az U18 és az U20-as kategóriákban és a 2003-as születésűeknél idősebb abszolútban is, 2000, 3000, 4500, 6000 és az U20-ban, valamint az abszolútban 7500 méteren.

Népszerű versenyszám, az amatőröké, éppen ezért mindig nagy létszámban állnak rajtvonal mögé, idén is 6000 méteren egy nemes cél érdekében, a Remény-Lak menhelyen élő állatokért futnak. A nevezési díj egy tetszőleges összeggel kiegészíthető, ugyanis a teljes bevételt jótékony célra fordítják. Minden amatőr futó emlékérmet, az első három sportruházat-díjat kap, a legeredményesebb békéscsabai versenyző a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete különdíjában részesül.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyt egy 1500 méteres cross jellegű körpályán rendezik, ami jól futható szöges cipőben is. Az elmúlt évekhez viszonyítva a pálya megváltozott, a talajon több természetes akadály található. Az időjárás függvényében a terep változhat.

Az első korosztály mezőnyét 11.50 órakor rajtoltatják el.

A versenyre neves vendégeket várnak, ott lesz a fedett pályán világbajnok súlylökő Márton Anita és dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégia vezérigazgató helyettese is.

A Mezei Magyar Liga négy fordulóból áll, az ötödik verseny jövő tavasszal már az országos bajnokság lesz. A békéscsabai versenyt idén november 12-én a veszprémi, november 24-én a szombathelyi forduló követi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában