Labdarúgás

2022.08.05. 13:29

Újul a környezet, újul a csapat is Battonyán

A történelem ismétli önmagát Battonyán, a helyi labdarúgó-csapat ahogy az előző őszi idényt, úgy a mostanit is idegenben kényszerül végigjátszani a megyei II/B osztályban. Persze ezt örömmel teszi a csapat, hiszen amíg egy éve az öltözők újultak meg, addig most az összes pálya megszépül.

Gajdács Pál [email protected]

Illusztráció /shutterstock.com/

 A szezon első hazai mérkőzését majd csak jövő márciusban játssza a Battonyai TK, hiszen a Zöld Város program keretében, mintegy 230 millió forint értékben az összes pálya megújul a sporttelepen.

– Az első pálya gyepszőnyege teljesen ki lesz cserélve, a játékteret alácsövezik és automata öntözőrendszerrel látják el – tájékoztatott Lukács István szakosztályvezető. – A hátsó pályát szabványméretűre alakítják, de a salakos is felújításra kerül, mint ahogyan a büfé is. Van egy kis betonborítású pályánk, amelyre bitument húznak és még a tornacsarnok padlózata is ki lesz cserélve, arra műanyag borítás kerül. Egy évvel ezelőtt az energetikai korszerűsítés keretében az öltözők és a kiszolgáló létesítmények újultak meg 144 millió forint értékben – újságolta nagy örömmel Lukács István.

Mindeközben a felnőttcsapatnál is történtek változások, mégpedig jó irányban, hiszen amíg a 32 esztendős Hrabovszki Pál Krisztián személyében csupán egyetlen játékos intett búcsút Battonyának, aki a Mezőhegyest választotta új állomáshelynek.

– A középpályás Varga Péter (31) az Orosházi MTK-ULE 1913, a támadó Remzső Levente (18) az OMTK-Rákóczi, a szintén támadó Nyári István Zoltán (35), az angliai hetedosztályú Hoddesdon Town FC és a még ifikorú Erdei Balázs a Mezőkovácsházi TE együttesétől került hozzánk. Új lesz még a sorainkban az Aradon élő magyar–román állampolgárságú, 1987-es születésű Apostol Péter is, aki korábban Csanádpalotán játszott hét-nyolc évig, utoljára pedig német alacsonyabb osztályú csapatokban – sorolta az érkezők névsorát a battonyaiak szakosztályvezetője. – Egyértelműen erősödött a keretünk, amellyel a végelszámolásnál szeretnénk ott lenni a dobogó valamelyik fokán. Fiatal, sokra hivatott csapat állt össze, főként battonyai kötődésű játékosokból. Az őszi idegenbeli mérkőzés után szeretnénk a dobogó közelében, lőtávolon belül maradni, hogy azután tavasszal egy legalább hetven százalékos teljesítménnyel fel is léphessünk oda – fogalmazta meg a terveket Lukács István.

Battonyán az ifi és a felnőttcsapat július 12-e óta együtt edz. Lukács szerint a létszámra nem lehetett panasz, a heti két foglalkozáson rendre 16-17 játékos mozgott. Szombatig két edzőmeccset vívott a gárda, mindkettő győzelemmel zárult, Mezőhegyesen 2–1-re, a Végegyháza II ellen 5–2-re győzött a Kovács Zoltán, Lukács István edzette csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában