Kerékpársport

2022.08.05. 13:37

Újra Csabán teker a mezőny

A Magyar Kerékpáros Szövetség a Nyírségi Kerékpárosok Sport Egyesületével karöltve hagyományosan szeptember elején rendezi meg Békéscsabán Magyarország kritérium bajnokságát. Ezúttal szeptember 10-én népesül be a békési megyeszékhely központja versenybringásokkal.

20200905_Hatodik alkalommal rendezték meg Békéscsabán Magyarország kritériumbajnokságát_Békéscsaba_Fotó: Kiss Zoltán_BMH

Fotós: Kiss Zoltán

Kesjár Attila versenyigazgató elmondta, hogy ismét a klasszikus 1000 méteres hosszú zárt körpályán teker a mezőny (tavaly a Kiss Ernő utcai híd felújítása miatt jelöltek ki más útvonalat). A rajt most is a Széchenyi utcában lesz, a versenyzők a Gőzmalom tér–Kiss Ernő utca–Kossuth tér érintése után tekernek vissza a Széchenyi utcába.

A kritérium szabályok szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje 5, 3, 2, 1, a körelőnyt elért versenyző plusz 20 pontot kap. A körhátrányba került kerekestől ugyanennyit levonnak. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számít. Amennyiben a pontegyenlőség ezután is fennáll, az utolsó hajrá befutási sorrendje dönt.

A verseny 10 órakor kezdődik, az U13, U15, U17, U19 leány és fiú korosztály mellett mastersben három kategóriában, az U23-ban, valamint a férfi elit és női elit kategóriákban hirdetnek győztest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában