Úszás

2022.08.11. 16:43

Szenior bajnokságnak és emlékversenynek ad otthont Gyulán

Péntektől vasárnapig a Gyulai Várfürdő 50 m-es, nyolcpályás nyitott versenymedencéje ad otthont az 52. országos szenior úszóbajnokságnak és a dr. Regele Károly-emlékversenynek.

P. B.

Illusztráció: Shutterstock

A rangos viadalon a magyar, az európai és a sportági világszövetség előírásainak megfelelően az egyéni számokban 14 (huszonöttől egészen kilencvennégy éves korig), a váltóknál pedig hét korcsoportban rendeznek versenyeket. Emellett családi váltókra és úgynevezett „pille-párbajra” is sor kerül a fürdővárosban. A hazai szenior sportági szövetség és a Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub által alapított vándorkupát egy évre az az egyesület nyeri el, amelyik a legtöbb pontot szerzi. Tiszteletdíjat kap a legeredményesebb férfi és női induló, a legidősebb férfi és női versenyző, illetve a legeredményesebb Békés megyei férfi és női úszó.

A bajnokság több távja is emlékszám lesz – Flóra-Orosz Katalin (200 m hát), Lender György (400 m gyors), Kárpáti Sándor (50 m hát), Vermes Albán (200 m mell), Kovács Lukácsné (50 m gyors), Rentka László (200 m pillangó) és Regele Károly (200 m vegyes) emlékére is úszószámot neveztek el a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában