Harcművészetek

2022.08.31. 12:00

Ritka és embert próbáló erőpróba előtt

A cél, hogy az indulók elsősorban önmagukat győzzék le az Orosházán szombaton sorra kerülő 3. Nemzetközi 100 Fight Challenge viadalon.

Papp Bálint [email protected]

Forrás: MW-archive

Fotó: Máté Krisztián

Ritka és valóban embert próbáló erőpróba vár azokra a harcművészekre, akik elindulnak a 3. Nemzetközi 100 Fight Challenge eseményen Orosházán. A Békés Megyei harcművész Szövetség tájékoztatása szerint nem versenyről van szó, hiszen a cél az, hogy az indulók elsősorban önmagukat győzzék le.

A viadalon összességében négy országból és 10 világszervezetből összesen 146 fő vesz részt. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kört vezető sihan Zsiga Zsolt 6. dan kjokusin karate mester által szervezett rendezvényen közel 30 fő pedig megpróbálja a százszor egy perces küzdelmet, míg a többi versenyző 10–80 ellenféllel fog majd megküzdeni. Száz perc alatt száz ellenféllel kell megmérkőzni, egy-egy kör között húsz másodperc lesz a pihenőidő. A küzdelmeknél a testre mért ütések és a test-, illetve combrúgások ígérkeznek keménynek, a fejet csak érintőlegesen lehet támadni zsákoló kesztyűs kézzel. Minderre a küzdősportokban jártas tapasztalt bírák is ügyelnek a küzdelmek során, akik a versengő párok között folyamatosan mozognak, figyelnek és ha kell, akkor közbelépnek.

A kihívás nyílt, tehát nem irányzatfüggő, hiszen kjokusin karate, asira karate, goju rju karate, sotokan karate, kick-boksz, ökölvívó, sindokai, MMA és kempó irányzathoz tartozó sportolók vesznek részt az orosházi eseményen, ami egyben erősíti a különböző harcművész irányzatok közötti sportbarátságot is. Az ehhez hasonló rendezvénynek ugyanis ez a fő célja, hogy végül mindenki győztesnek érezhesse magát. A verseny díszvendégei Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke; sihan Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség vezetője; Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnöke, sihan Borza József MKSZ-elnökségi tag, Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és Erdős Norbert területfejlesztés közpolitikai összehangolásával kapcsolatos miniszteri biztos.

Az érdeklődők belépődíj ellenében szombaton 12 órától az orosházi, Eötvös téri városi sportcsarnokban tekinthetik meg a különleges seregszemlét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában