Atlétika

2022.08.09. 17:02

Országos csúcs Győrben

A megszokott Márton Anita–Oláh Barbara duó mellett még egy harmadik, Steigerwald Ernő is ott lehet a békéscsabai egyesületből a jövő hétfőn Münchenben kezdődő szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. Szerdára azonban kiderült, hogy Márton Anita mégsem szerepelhet a kontinens tornán.

Gajdács Pál

Frissítés (2022.08.10):

Szerda reggelre kiderült, hogy sajnálatos módon sem Márton Anita, sem edzője idősebb Eperjes László nem utazhatnak az Európa-bajnokságra koronavírus fertőzés miatt.

Fantasztikus teljesítményt nyújtott a napokban Győrben megrendezett magyar–lengyel–cseh U23-as válogatott viadalon a 4x400m-es magyar váltó. A kvartett tagja volt Steigerwald Ernő, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club futója is. Ernő nagyszerű futásával második emberként – megelőzve lengyel riválisát – elsőként adta át a váltóbotot. Az Ajide Dániel, Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Molnár Attila összeállítású  váltó megőrizve az első helyét és országos csúccsal 3:05,82 idővel megnyerte a viadalt. Ezzel az eredménnyel a csabai fiú „befutotta” magát a müncheni Európa-bajnoki csapatba. Pedig nem volt zavartalan a felkészülése. Június végén a korosztályos országos bajnokságon nem tudott rajthoz állni sérülés miatt, azonban az Erdős Péter, Adorján László edzőpáros türelmes munkával visszahozta a formáját. Steigerwald Ernő remeklése azt is jelenti, hogy Békéscsabáról hárman vehetnek részt az augusztus 15-én kezdődő müncheni szabadtéri Európa-bajnokságon.

Az utánpótlás válogatottban helyet kapott Békéscsabáról a rúdugró Döme Adél is, aki a 350 centiméteres teljesítményével az 5. helyen végzett.

A kép jobb szélén Steigaerwald Ernő

Az Eb-hez visszakanyarodva: Steigerwald Ernőhöz hasonlóan a világbajnok súlylökő, Márton Anita és a kétszeres olimpikon gyalogló, Oláh Barbara felkészülése sem volt zavartalan. 

– Súlylökőnk edzőtáborát gyermekének betegsége szakította meg, míg gyaloglónknak, Oláh Barbarának utolsó céledzőtáborából egy kisebb betegség miatt kellett hamarabb hazautaznia – tájékoztatott Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője. – Azonban bízunk abban, hogy Anitát a döntőben láthatjuk augusztus 15-én hétfőn, illetve Barbara gyaloglásában augusztus 20-án hozza a tavaszi eredményét és így mindketten ott lehetnek majd a jövő évi budapesti világbajnokságon. 

A versenyzők számára egészen biztosan nagy támogatást nyújt edzőik, id. Eperjesi László és Tóth Sándor jelenléte.

Összesen 35 magyar atléta szerzett jogot egyéni versenyszámokban a 2022-es szabadtéri Európa-bajnokságon való indulásra, és a négy váltóból három is kiharcolta helyét a müncheni kontinensviadalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában