Labdarúgás / Megye I.

2022.08.13. 20:46

Nem történt meglepetés a megye egy nyitányának szombati mérkőzésein

Három mérkőzéssel szombaton megkezdődött a megyei I. osztályú bajnokság 2022–23-as szezonja. Az esélyes csapatok közül az Orosháza és a Szeghalom magabiztosan, a Szarvas nehezen gyűrte le ellenfelét. Az gyomaendrődieknél nem fért bele a több egyéni hiba a nyáron alaposan megerősödött OMTK-ULE ellen. A szeghalmiak a második félidei jobb, eredményesebb játékukkal tették meggyőzővé sikerüket. A sarkadiakat dicséri, hogy az erős Körös-parti vendéglátóik ellen szoros eredményre voltak képesek.

Gajdács Pál

Gyomaendrődi FC–Orosházi MTK ULE 1913 0–3 (0–2)

Megyei I. osztályú mérkőzés. Gyomaendrőd, 120 néző. V.: Tóth I. Gyomaendrőd: Soczó – Miklavicz, Forgács, Valach (Szilágyi G.), Kókai (Tímár O.), Szabó P., Kovács A., Berta, Hunya, Hanea, Sebők. Edző: Tasi Róbert. OMTK-ULE: Marunák – Endrefalvi (Kérdő), Kasuba, Huszár, Szabó Á., Darida, Fehér, Miszlai (Selmeczy), Nagy Zs. (Csőke), Gedó (Vincze), Papp M. (Halász). Edző Buza Barnabás.

G.: Szabó Á. a 28., Miszlai a 41., Huszár az 54. percben. Jó: Soczó, Miklavicz, Sebők, ill. Huszár, Szabó Á., Darida, Miszlai.

Tasi Róbert: – Az egyéni hibáinkat le kell csökkenteni a minimumra és akkor jönni fog az eredmény is. Most ennyi volt a két csapat között, dolgoznunk kell tovább. 

Buza Barnabás: – Bőven van még mit javítani a játékunkon, de ilyenkor a legfontosabb a három pont. T. R.

Szeghalmi FC–Medgyesbodzás-Gábortelepi SE 6–2 (2–2)

Szeghalom, 150 néző. V.: Hajdú. Szeghalom: Vastagh – Tatár, László L. (Papp Zs.), Cserna R., Mező, Polonio-Guerreiro, Darányi, Seres, Komódi (Marton), Takács J. (Hajdu Zs.), Mészáros. Edző: Boruzs István. Medgyesbodzás: Kajári A. – Turcsek, Dunai (Balogh G.), Nagy L. (Szabó Sz.), Juhász, Jepure (Tokaji), Mazán B., Sódar, Nagy K., Novák, Varga V. Edző: Mazán Zoltán. 

G.: László L. a 16., a 75., Darányi a 40., Mező a 48., Mészáros az 58., a 72., ill. Jepure a 11., Juhász a 45. percben. Jó: az egész csapat, ill. Juhász, Novák, Sódar, Varga V.

Boruzs István: – Gólgazdag nyitómérkőzésen szerencsére itthon tartottuk a három pontot. Az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, de a másodikban sokat javult a játékunk. Sok sikert kívánunk a bodzási csapatnak! Nagyon szépen köszönjük szurkolóinknak, hogy végig segítették a csapatot. 

Mazán Zoltán: – Az első félidei játékunk megfelelt az osztály színvonalának, felvettük a ritmust a gyorsan játszó Szeghalom ellen. Szünet után rosszul kezdtünk, gondok voltak a pontrúgások levédekezésével, amiből szintén gólt kaptunk. Az idő múlásával már nem tudtunk visszajönni. Megérdemelt hazai győzelem. Zsombok János

Forrás: Babák Zoltán

Szarvasi FC–Sarkadi KLE 2–1 (1–1)

Szarvas, 250 néző. V.: Zahorán. Szarvas: Somogyi Cs. – Zima (Kerekes), Furár, Styecz B. (Simon), Magyar, Bány, Pilán R. (Barna), Deli, Kiri M., Zahorán, Pilán M. Edző: Somogyi János: Sarkad: Kurta – Jenei, Képíró, Oláh G. (Káló), Jánki I., Komlósi, Mezei (Szilágyi), Kollát, Farkas M. (Bozsányi K.), Erdei, Szabó G. (Kovács I.). Edző: Balogh Csaba. 

G.: Bány a 45., a 65. (mindkettőt 11-esből), ill. Mezei a 12. percben. Kiállítva: Képíró (második sárga lap miatt) a 47. percben. Jó: Pilán M., Bány, Simon, Barna, Magyra, ill. Kurta, Oláh G., Jenei, Erdei.

Somogyi János: – Remélem, az összes játékosom átérzi, hogy céljaink elérése érdekében mindenkinek egyénileg és csapatszinten is többet kell teljesíteni, 

Balogh Csaba: – Egy jó csapat otthonában, masszív, fegyelmezett védekezéssel, csak két tizenegyesből tudott gólt szerezni a hazai csapat. A második büntető szerintem véleményes. Kepenyes György

Gyulai TFC–Nagyszénás SE 1–1(0–1)

Labdarúgás Megyei I. osztályú mérkőzés. Gyula, 200 néző. V.: Bálint A. Gyula: Jakab – Radics, Nyéki, Kukla Zs., Repisky (Zsilák M.), Nagy G., Kovács Zs., Lőrinczi (Rácz), Farkas Á., Bondár (Kiss T.), Nagy S. Edző: Sajben Gábor. Nagyszénás: Lévai – Godár, Zábrák, Szlovák, Takács M. (Kálmán), Libor, Simon L. (Kókai), Kukovecz, Péter, Kovács L., Márk. Edző: Juhász Norbert.

G.: Nagy G. az 50., ill. Péter a 45. percben. Jó: Jakab, Nagy G., Nyéki, ill. Szlovák, Péter, Zábrák, Kukovecz, Márk.

Sajben Gábor: – Messze elmaradt a játékunk attól, ami elvárható lenne. Egyik csapat sem volt elég pontos a kapu előtt, így igazságos döntetlen született. 

Juhász Norbert: – Megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, de a hazaiaknak is, így összességében a döntetlen igazságosnak mondható. Vincze Gyula

A Jamina SE–Végegyházi SE találkozót augusztus 24-re halasztották.

A megyei I. osztályban a 2. forduló következik: Augusztus 19., péntek, 18.00: Végegyházi SE–Gyulai TC. Augusztus 19., péntek, 19.00: Orosházi MTK-ULE 1913–Jamina SE. Augusztus 21., vasárnap, 17.00: Nagyszénás SE–Szarvasi FC, Sarkadi KLE–Szeghalmi FC, Medgyesbodzás-Gábortelepi SE–Gyomaendrődi FC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában