Labdarúgás

2022.08.02. 15:37

Motiváltan készül a tavalyi ezüstérmes Gyula

Kapósak voltak a játékospiacon a kiváló eredmény kivívásából oroszlánrészt vállaló fiatalok, a 19 éves Trescsula Máté és Boros Tamás (18) a Békéscsaba 1912 Előre II., Bánfi Dominik (20) a Füzesgyarmati SK, Palik György (18) a Körösladányi MSK csapatában a magasabb osztályban folytatja pályafutását.

G. P.

Fotó: Shutterstock

– Nagy érvágás a kapus Molnár Péter Patrik (29) kiesése, aki munkahelyi és edzői elfoglaltsága miatt nem folytatja a játékot, a tapasztalt Szabó Ákos (28) pedig az Orosházi MTK-ULE 1913 együttesében kamatoztatja tudását– mondta el Sajben Gábor, a gyulaiak edzője.

A kiesők helyére fiatalok érkeztek, kivétel ez alól az előző szezont Okányban töltő rutinos Bondár Attila (34). Kapusposzton az Előre-nevelés, de a tavalyi évet Szabadkígyóson töltő Jakab Gábor (20) jelentheti a megoldást. 

Poszttársa a Csanádapácáról érkező Csonka Dávid István (17) és Zsilák Máté (17) lesz. Utóbbi Vágási Tamással (17) és Zsilák Mátyással (16) együtt a Gyulasport ifjúsági együtteséből került fel a felnőtt gárdába. Piss Péter (19) Gyomaendrődről, Farkas Ádám, Rácz Máté, Lőrinci Attila és Varga Zoltán a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, illetve a Békéscsaba UFC korosztályos együtteséből lép a gyulai felnőttek közé. Törökszentmiklóson játszott legutóbb, de ott súlyos térdsérülést szenvedett Körömi Zoltán (21), akire felépülése után számíthat Sajben Gábor.

A felkészülést július 4-én elkezdő csapat a tervek szerint végzi a munkát, amelyről Sajben Gábor elégedetten nyilatkozott.

– Minden a legnagyobb rendben van, fiataljaink nagy lelkesedéssel dolgoznak, senkit sem kell noszogatni – mondta tréner. – A régi mag is kiválóan végzi a munkát, akiket a rutinos Bondár Attila nagyszerűen motivál.

A szakember kihívásnak érzi, hogy a tavalyinál még fiatalabb játékosokból kell új csapatot építeni.

– A felfogáson nem kell változtatni, a srácok motiváltak, győzelemre éhesek, úgy hogy jó eséllyel pályázhatunk a dobogó valamelyik fokára, s még a tavalyinál is jobb játékban bízhatunk.

Sajben véleménye szerint az érmekért csapatuk mellett a Végegyháza, az Orosháza és a Szarvas vetélkedik majd. Kitért az első bajnoki mérkőzésre is, amit a Nagyszénás ellen vívnak.

– Itthon játszunk, bízunk a jó kezdésben – jelentette ki Sajben Gábor.

A csapat eddig három edzőmérkőzést játszott, a Békésszentandrást 7–3-ra, a Sarkadot 10–1-re verték a Békéscsaba LA U19-es együttesétől 2–1-es vereséget szenvedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában