Vitorlázórepülés

2022.08.15. 14:10

Második és harmadik hely a Rally Kupában

Egy héten belül két Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa versenyen is a magasba emelkedett Laurinyecz Sándor, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület ötszörös magyar bajnok pilótája.

G. P.

Forrás: BMH

Laurinyecz Sándor előbb a sorozat negyedik fordulójában Esztergomban repült, ahol nyolc vitorlázórepülőgépet vontattak fel. A mezőny Dunakesziről, Farkashegyről, Szombathelyről és Laurinyecz Sándor révén Békéscsabáról érkezett. A repülősök mindkét napon optimisták voltak, a starthelyen várták a jó időt, de csak a második nap délutánján sikerült értékelhető távot repülni. Végül Laurinyecz Sándor is jó napot fogott ki, hiszen Varga Viktor (Aero Club Farkashegy) és Nagy Tibor (Malév Repülőklub) mögött a harmadik helyen végzett.

 

A hétvégi kecskédi futam még ennél is jobban sikerült a kvaszos pilótának, aki 117,89 kilométer/órás átlagsebességet elérve a második helyen teljesítette a versenytávot, ami 270 kilométeres volt.

A Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupában még további két versenyt terveznek, előbb Pécsett, majd Nyíregyházán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában