Kick-boksz

2022.08.11. 16:19

Gőzerővel készülnek a világbajnokságra

Bár még pontosan hét hét van hátra az év legfontosabb sportági utánpótlás versenyéig, az olaszországi Jesolóban szeptember 30-án kezdődő junior, kadét és gyermek világbajnokságig, már gőzerővel folyik a felkészülés. Jelenleg többnyire a kluboknál zajlik a munka, ezen kívül edzőtáborokban is szoktatják a fiatal versenyzőket a nagy igénybevételhez.

P. B.

Az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművész Egyesület a korábbi évekhez hasonlóan Gyopárosfürdőn tartott intenzív felkészülést. Az edzésmunka egyrészt küzdelmi jellegű volt, másrészt – az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – a formagyakorlatos felkészülésre helyezte a hangsúlyt. A foglalkozásokon az orosháziakon kívül Kondorosról, a budapesti Árpád DSE-ből, Ráckevéről és Füzesgyarmatról érkezett versenyzők is részt vettek. A tábor egyik különleges eleme volt a békéscsabai tornacsarnokban megejtett speciális képzés is, amelyen Puravecz Péter mester és formagyakorlat szövetségi kapitány, Litauszki László mester, egyben kondorosi edző mellett a kiváló akrobatikaoktató, Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezetőedzője is részt vett, irányítva a speciális oktatást. A szakemberek elégedettek voltak a résztvevők munkájával és hozzáállásával a felkészülés ezen szakaszában.

 

A válogatott edzésen a felnőttmezőnyből is jó néhányan részt vettek. Ott volt a foglalkozáson a világ- és Európa-bajnoki érmes Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia, Zahorecz Noel, az utánpótlásból Petrovszki Márton, Laurinyecz Emma és Bak Ágnes Panna. A hétvégi oktatást meglátogatta sihan Gregor László 8. dan, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a HNT tagja is. A formagyakorlatos élversenyzők az augusztus közepén Csongrádon sorra kerülő központi válogatott edzőtáborban is folytathatják a felkészülést a közelgő megméretésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában