Kézilabda

2022.08.09. 13:27

Fájdalmas magyar vereség az elődöntőben

A hetedik mérkőzésen szakadt meg a magyar ifjúsági női kézilabda-válogatott pazar menetelése az Észak-Macedóniában zajló U18-as világbajnokságon.

P. B.

Forrás: BMH

A békéscsabai születésű Bohus Beáta által irányított magyar együttes a csoportkör, a középdöntő és a negyeddöntő hat mérkőzésén aratott győzelem után fordulatos és végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséget Dél-Koreától az elődöntőben, így szerda délután a bronzért játszhat Szkopjéban.

Farkas Júlia nyílt kézficamot szenvedett az Egyiptom elleni negyeddöntőben, Szabó Annának pedig a bokája fordult ki, így nélkülük kellett megvívnia az elődöntőt a magyar válogatottnak. Hullámzó találkozón hol a magyar, hol a koreai együttes vezetett, ám a hajrá az ázsiaiaknak sikerült jobban. A Békéscsabai Előre NKSE balátlövője, az előző két mérkőzésre nem nevezett Bucsi Lili ezúttal a meccskeretben volt, de nem lépett pályára a mieinknél.

Eredmények 

Elődöntő: Dél-Korea–Magyarország 30–29 (17–16). Legjobb magyar dobók: Simon P. 9, Csernyánszki 8, Kovalcsik B. 5. Dánia–Hollandia 37–21 (21–13). 

A szerdai program. A 3. helyért: Hollandia–Magyarország, 16.00. Döntő: Dánia–Dél-Korea, 18.15. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában