Kézilabda

2022.08.13. 15:51

Egy jó félidő elég volt az Előre NKSE-nek

A másodosztályú Kozármisleny ellen lépett pályára és győzött kiváló első félidős produkcióval az NB I-es rajtra készülő Békéscsaba női kézilabdacsapata.

P. B.

A nyolcgólos Vámosi Panna

Szombat kora délután a másodosztályú Kozármisleny ellen játszotta le ötödik felkészülési mérkőzését az élvonalba egy év kihagyást követően visszajutott Békéscsaba női kézilabdacsapata. A két együttes tavasszal az NB I. B felsőházi rájátszásában kétszer is találkozott, így viszonylag friss emlékük lehetett egymásról. A lila-fehérek jó tempóval kezdtek, a kiegyenlített első negyed óra és 8–8-as állás után az első félidőben hatszor is eredményes Vámosi Panna vezérletével a szünetre megnyugtató, hétgólos előnybe kerültek. Papp Bálint együttese a második játékrészben viszont már nem tudta megismételni a jó teljesítményt, így a második harminc percet három találattal megnyerő Baranya megyei rivális a végén valamelyest kozmetikázni tudott az eredményen.

A szombati meccs az ellenfél játékerejét és a játék sebességét tekintve is nyilván teljesen más volt, mint az NB I.-es bronzérmes Debrecennel vívott hétközi edzőmérkőzés, ettől függetlenül újabb hasznos szakmai tapasztalatokkal gazdagodhattak a csabaiak. Az ENKSE legközelebb jövő pénteken és szombaton hazai környezetben, a 2. Szabó Károly-emléktornán lép pályára a szintén első osztályú Székesfehérvár és Budaörs, illetve a román élvonalbeli Slatina társaságában.

A nyolcgólos Vámosi Panna

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Kozármisleny SE 29–25 (19–12)

Felkészülési mérkőzés, nők. Szeged, Piarista Gimnázium. V.: Paska, Vastag. Békéscsaba: Szabó D., Razum, Domokos-Madera – Bencsik 1, Giricz L. 2, M. Agbaba 2, Horváth G. 3, Kukely K. 1, Török F., Andróczki 3, Termány 2, Mayer Sz. 2, Borbély M. 4, Vámosi P. 8, Gyimesi 1, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálin. A Kozármisleny legjobb dobói: Polics, Lengyel L. 5-5. Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Papp Bálint: – Az első félidő kimondottan tetszett, a második már kevésbé. Az első harminc percben jó sebességű és koncentrált játékot mutattunk. A szünet után ugyanez már nem volt elmondható a teljesítményünkről, rengeteg helyzetet kihagytunk és magunkra húztuk az ellenfelet. Próbáltunk a tempóra figyelni, ami sikerült az első félidőben, ám utána a rossz helyzetkihasználásunkkal saját magunkat húztuk le, így nehezebb volt az a játékrész. Mindenki pályára lépett, igyekeztünk lehetőséget adni, voltak, akik éltek ezzel, mások kevésbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában