Kézilabda

2022.08.19. 20:33

Döntőt játszhat a hazai tornán az Előre NKSE - galériával

Biztató játékkal és stabil védekezéssel győzte le a román első ligás Slatinát a Békéscsabai Előre NKSE, így szombat délben döntőt vívhat a 2. Szabó Károly-emléktornán.

A román első ligás CSM Slatina ellen játszotta első mérkőzését a szeptemberi 3-i NB I.-es rajtra készülő Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata a második alkalommal sorra kerülő Szabó Károly-emléktornán. A péntek késő délutáni csabai forróságban a városi sportcsarnokba kilátogató szurkolók reménykedtek benne, hogy a Papp Bálint által irányított hazaiak méltó módon tisztelegnek a lila-fehér klub legendás edzője és elnöke emléke előtt – a csabai együttes nem is vallott szégyent.

 

A kiegyenlített kezdést követően fokozatosan lépett el riválisától az ENKSE, amely az első negyed óra után már néggyel vezetett. Az előny megszerzésében oroszlánrészt vállalt a kapus Szabó Dóra, aki három ziccer mellett egy hétméterest is hárított. A lilák láthatóan a védekezésre is nagy hangsúlyt fektettek, igyekeztek koncentráltan és feszesen állni a sarat saját kapujuk előtt. A 21. perctől „befagyott” a 11–9-es eredmény és a majd’ nyolcperces gólcsendet sajnos a románok törték meg, majd ki is egyenlítettek. A szünet előtt azonban a nagy kedvvel játszó Marija Agbaba találatával visszavette a vezetést a Békéscsaba.

Szabó Dóra úgy folytatta a második játékrészben, ahogyan az elsőben befejezte, az ihletett formában védő csabai kapus még gólt is szerzett. Szabó remeklésének is köszönhetően a románok mindössze egyszer tudtak betalálni a második félidő első tíz percében. Az utolsó húsz percre fordulva öttel húzott el a Papp-csapat és a biztató játékkal (na és persze hatékony védekezéssel) kiépített előnyt már végig sikerült is megtartani, a hazaiak így készülhetnek a szombati déli döntőre.

Az első nap másik mérkőzésén az egyaránt NB I.-es Budaörs és a Székesfehérvár találkozott. Az FKC a második félidőben meg tudta fordítani az állást, a hajrá előtt is őrizte két-három gólos előnyét, ám a korábbi válogatott klasszis, Buday Dániel vezette budaörsiek a jobbátlövő Szekerczés Luca góljával három másodperccel a vége előtt döntetlenre mentették a meccset, majd a hétméterespárbajt is jobban bírták idegekkel, ezzel bejutottak a fináléba.

 

2. Szabó Károly-emléktorna. Felkészülési mérkőzések, nők.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–CSM Slatina (román) 28–23 (12–11)

Békéscsaba, 300 néző. V.: Paska, Vastag. Békéscsaba: Szabó D. 1 – Andróczki 1, M. Agbaba 9 (5), Gyimesi 3, Giricz L. 3, Mayer Sz., Borbély M. 1. Csere: Razum (kapus), Kukely K. 1, Termány, Vámosi P., Török F. 1, Horváth G., Bucsi 2 (1), Bencsik 1. Vezetőedző: Papp Bálint. A Slatina legjobb dobója: Finaru 7 (3). Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 7/4. Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 8. p.: 5–4. 14. p.: 8–4. 19. p.: 9–7. 21. p.: 11–9. 41. p.: 17–12. 47. p.: 18–15. 51. p.: 21–16.

Papp Bálint: – A védekezésünk viszonylag stabil volt, megtaláltuk azokat az embereket, akik ezt meg tudták oldani. Rendkívül harcos ellenféllel játszottunk. Az első perceket kivéve a kapuban is stabil teljesítményt tudtunk mutatni végig, ami jó alapot adott és amikor nehezebb helyzetbe kerültünk, akkor a védések át tudták lendíteni a csapatot. Volt tartásunk és támadásban is akadtak biztató jelek. A lerohanások sebességét kell a továbbiakban növelnünk és a helyzetkihasználáson is javítani kell.

 

A másik mérkőzésen: Moyra-Budaörs Handball–Alba Fehérvár KC 29–28 (14–12, 24–24) – hétméteresekkel (5–4). Leghobb dobók: Pálos-Bognár, Vártok T. 5-5, ill. Sztosics, Besszer 6-6.

A szombati program. A 3. helyért: Fehérvár–Slatina, 10.00. Döntő: Békéscsaba–Budaörs, 12.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában