Röplabda

2022.08.08. 16:18

A BRSE centere, Pintér Andrea ponterősen játszott

Mindkét felkészülési mérkőzését magabiztosan nyerte meg a házigazda ellen a Spanyolországban edzőtáborozó magyar női röplabda-válogatott. A két meggyőző teljesítménnyel abszolvált meccs biztató a közelgő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt.

Papp Bálint

Illusztráció: Shutterstock

Az első találkozón aratott 4:1-es győzelem után a második felkészülési mérkőzését is meggyőző fölénnyel és jó teljesítménnyel nyerte meg a házigazda ellen a Spanyolországban edzőtáborozó magyar női röplabda-válogatott. A Magyar Röplabda-szövetség beszámolója szerint a német Andreas Vollmer által irányított, az Európa-bajnoki selejtezősorozatra hangoló nemzeti együttesünk négy nullára diadalmaskodott az újabb találkozón, az első két játszmát szoros küzdelemben, a harmadikat és a negyediket pedig simán nyerte meg a magyar csapat. A bajnoki ezüstérmes Békéscsabai RSE feladója, Bagyinka Fanni csereként kapott lehetőséget, míg a nyáron a Nyíregyházáról a BRSE-hez szerződött center, Pintér Andrea ezúttal is kezdett és ismét ponterős játékkal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát. Mindkét találkozón a Németországban feladó-átló Németh Anett volt a legeredményesebb 19, majd 17 ponttal.

A hazatérő mieink a héten ismét Budapesten folytatják a munkát, péntektől vasárnapig háromcsapatos felkészülési tornán vesznek részt Csehország és Szlovákia társaságában az Újpest csarnokában. 

A magyar válogatott az Eb-selejtezőben Portugáliával, Ukrajnával és Ciprussal küzd meg, első mérkőzését augusztus 20-án Portugáliában játssza.
Az utolsó körben – szintén a portugálok ellen – pedig Békéscsabán lép pályára szeptember 10-én.

Spanyolország–Magyarország 0:4 (–21, –22, –15, –16)

Válogatott felkészülési mérkőzés, nők. Bertamiráns, 200 néző. Magyarország: Fábián F., Szakmáry 14, Pintér A. 11, Németh A. 17, Szűcs K. 9, Gyimes 2. Csere: Tóth F., Juhár 1 (liberók), Török K. 4, Papp O. 4, Bagyinka, Petőváry 5, Szedmák 3. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában