Atlétika

2022.07.05. 10:24

Zahorán ott van a döntőben

Az U18-as atléták hétfőn megkezdték a versenyeket a jeruzsálemi Givat Ram stadionban a korosztály Európa-bajnokságán. A négy napos kontinensviadalon 48 ország 992 fiatal sportolója vesz részt, Magyarország a fiú-, és a leánymezőnyben is 14 versenyszámban érdekelt, összesen 45 atlétával. A színvonalra garancia, hogy az Eb-n 17 olyan atléta van jelen, aki korosztályában a világranglistát is vezeti.

G. P.

Zahorán Milán

Népes csoport képviseli a magyar válogatotton belül a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot, öten, hat számban vetélkednek. Az első napon rögtön hárman voltak érdekeltek, közülük Zahorán Milánnak sikerült bejutnia a döntőbe. Tóth Sándor futója az 1500 méteres síkfutásban versenyzett, futamában a 4. helyen végzett, méghozzá a jó 3:55,84 perces idővel.

– Milán okosan versenyzett, nem is kellett annyira kifutnia magát, még az idejével is továbbjutott volna a szerda esti döntőbe – kommentálta versenyzője szereplését Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője.

Kis Petra Sárának maradt a tapasztalatszerzés, a klubtársaihoz hasonlóan világversenyen újonc futó nem jutott tovább a 800 méter selejtezőjéből, futamában 2:10,32-vel a 4., összesítésben a 10. időt futotta. Baukó Petra súlylökésben elmaradt a várttól, 13,29 métert dobott,  ami a 12. legjobb eredmény volt.

– Neki a diszkoszvetés a fő száma, szerdán reggel itt is bemutatkozik majd – tette hozzá Tóth Sándor.

A női rúdugrás a kedd reggeli programban kapott helyet, ahol a csabai Erős Eszter próbálkozott. A három méter hetven centit átvitte és ezzel beállította saját legjobbját, más kérdés, hogy a döntőhöz még 10 centi kellett volna.

– Eszter hozta magát. Szépen fejlődött az elmúlt időszakban és még van benne előrelépési lehetőség – értékelt a csabai szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában