Atlétika

2022.07.01. 12:00

Jól sikerült az Eb-főpróba a csabai atlétáknak

Tizennégy első helyet szereztek a magyar atléták a székesfehérvári U18-as válogatott viadalon szerdán, amelyen minden összevetésben a másodikként zárt a hazai csapat. A sikerekből a Kopp Békéscsabai AC fiataljai is alaposan kivették a részüket, öt számban győztek. Eldőlt az is, hogy öten képviselik a viharsarki egyesületet a hétfőn kezdődő jeruzsálemi U18-as Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál [email protected]

Szerdán Székesfehérvár adott otthont az U18-as atléták válogatott viadalának. A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a magyar, a cseh, a szlovén és a szlovák fiatalok igyekezték kihozni magukból a legtöbbet a megszokottnál jóval nagyobb melegben.

A napot a lányok 5000 méteres gyaloglása indította, és mindjárt kettős magyar győzelem született, miután a békéscsabai Kovács Alexandra az első (24:50,80), a honvédos Erdős Judit pedig a második (26:04,45) helyen végzett.

– Alexandra fölényesen nyert, még arra sem volt szüksége, hogy a saját legjobbját hozza – kommentálta a gyalogló versenyét Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője. – Bor Benjámin saját rekordját megdöntve végzett a harmadik helyen 24:43,83 perccel az ötezer méteres gyaloglásban. Rúdugrásban Erős Eszter a 3,70 méteres idei legjobbját beállítva zárt az élen. Három ötvennél szállt be, amit csak harmadikra sikerült megcsinálnia, innentől azonban már nem hibázott. Kis Petra Sára 800 méteren aratott rajt-cél győzelmet 2:11,47 perces időt futva. Baukó Petra súlylökésben egyéni csúccsal, 14,51 m-es eredménnyel lett második, a diszkoszvetést pedig 41,81 méterrel megnyerte. Ezerötszáz méteren Zahorán Milán a megbeszélt taktika szerint kezdett a harminckilenc fokos hőségben. Háromszáz méterrel a cél előtt már tíz-tizenöt méteres előnyben volt a többiekkel szemben. Ideje: 4:05,41. Ha sikerülne átmentenie ezt a formát Jeruzsálemre, akkor még a döntőbe jutásra is lehet esélye.

Összességében tehát a magyarok 14 első, 14 második és 10 harmadik helyezésnek örülhettek, de minden pozíció pontot ért, és így a végelszámolásnál a hazai válogatott a fiúk és a lányok különversenyében, valamint összetettben is a második helyen végzett a csehek mögött.

A válogatott viadalon több olyan reménység részt vett, aki a július 4-én Jeruzsálemben kezdődő U18-as Európa-bajnokságon is érdekelt lesz. Tóth Sándortól megtudtuk, hogy a Jeruzsálembe szombaton induló gépre Békéscsabáról öten – Kis Petra Sára, Baukó Petra, Erős Eszter, Kovács Alexandra és Zahorán Milán száll fel, akiket két csabai edző, Urbanikné Rosza Mária és Bagi Árpád is elkísér.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában