Labdarúgás - Megye I.

2022.07.01. 12:30

Masszívabb Sarkad lesz látható a megyei első osztályban

A megyei I. osztályra készül a Sarkadi Kinizsi LE együttese, amely ugyan papíron kiesett, de várhatóan a 2022–23-as pontvadászatban is helye lesz a megye élvonalában. Balogh Csaba együttese az őszi pontínség után tavasszal nyolc egységet gyűjtött össze, no, ennél feltétlenül többet szeretne bezsebelni a tudatosan építkező, több jó képességű labdarúgóval megerősített gárda.

Illusztráció /shutterstock.com/

Balogh Csaba hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy négy, tavasszal még a megye egyes Okány KSK-ban játszó labdarúgót sikerült megnyerni ügyüknek, a pálya mindkét oldalán hasznos 29 éves Komlósi Miklóst a fél év után visszatérő Trippon Tamás Dávidot, a kapus Kurta Lajost (32) és a középpályás Kollát Róbertet (28).

– A békéscsabai akadémiáról jön vissza a tizennyolc éves védő, Kovács Máté, a Grosics Akadémiáról a hasonló korú támadó, Szűcs Gyula. Saját nevelésű játékosunk a huszonnégy esztendős középpályás, Jenei Gábor, aki egy évre hazajött a németországi munkavállalásból. Szeretnénk még hazacsábítani Okányból a huszonhat éves védőt, Szalazsán Attilát is – sorolta a neveket Balogh Csaba. – A munkát kedden elkezdtük, egyelőre a még a gyakorlatát a Balatonon végző Kovács Máté nélkül. Hetente három tréning vár a fiúkra, a keddi napok mellett szerdánként és péntekenként.

A tesztmeccsek programja nem változott, július 9-én Szabadkígyóson, 23-án Gyulán, 30-án a Grosics Akadémián az U19-es csapat vendégeként játszunk. A kígyósiak július 16-án viszonozzák a sarkadiak látogatását, az edzőmeccsek sora augusztus 6-án Dobozon zárul.

– Nem szeretnénk pofozógépek lenni, megerősödött csapatunkkal a tavalyinál több pontmegszerzésében bízunk – fogalmazta meg a csapat céljait Balogh Csaba.

Még mindig nem dőlt el, hogy melyik osztályba adja le a nevezését a Szabadkígyósi SZSC, ugyanis a megfelelő létszám hiánya esetén lehetséges, hogy a megyei II/A csoportba indul majd el a csapat.

A klub vezetése többször is kinyilvánította, hogy számukra az lenne az ideális, ha tizennégy csapat szerepelne a megye élvonalában, mert így némiképp kiegyenlítettebbé válna a mezőny.

Nem könnyíti meg a döntést, hogy a csapatból többen is távoznak, a kapus Jakab Gábor (20 éves) Gyulára, a házi gólkirály, Ökrös Dávid (21) pedig a füzesgyarmati NB III-as csapathoz. Eligazol Nagy Dániel és Molnár Martin is, előbbi a Gyulasport U19-es, utóbbi a Békéscsaba UFC U19-es együttesében folytatja.

A vezetés szeretné pótolni a kiesőket, hat-nyolc játékossal is tárgyalásban állnak. A nyári alapozó munka július 9-én, továbbra is ifj. Szabó Zoltán irányítása mellett kezdődik. A csapat hat edzőmérkőzést játszik a bajnokság kezdetéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában