Labdarúgás / NB II.

2022.07.31. 21:31

Kikapott Pécsen az Előre – Galériával

A Pécs otthonában elszenvedett egygólos vereséggel kezdte a labdarúgó NB II. 2022–2023-as kiírását a Békéscsaba 1912 Előre.

P. B.

Pécsi MFC–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (0–0)

Fotó: Laufer László

Két nagy múltú klub rangadójával indította a labdarúgó NB II. 2022–2023-as kiírását a Békéscsaba 1912 Előre, a lila-fehér együttes vasárnap este a Pécsi MFC vendége volt. A lila-fehérek kapujában a nyáron éppen a PMFC-től szerződtetett Bukrán Erik kezdett, a szintén új szerzemény Fazekas Lóránt, Hamed Yasin és Talpalló Norbert is a kezdőcsapatban kapott szerepet. A szombaton bejelentett két új igazolást, Szalai Dánielt és Czékus Ádámot egyelőre még nem nevezte a szakmai stáb, míg a gólzsák Lukács Raymond csak a kispadról figyelte társait. 

A meccs első harminc percében tapogatózó játékot láthattak a nézők, ezután kezdtek belelendülni a felek, a vendégeknél elsősorban Hamed futballozott veszélyesen. A szünetet követően a baranyaiak egyre nagyobb nyomást helyeztek a csabai csapatra, ám Bukrán sokáig kibabrált korábbi együttesével. A 71. percben azonban már ő sem tudott segíteni: Tóth-Gábor Kristóf egy szögletet követően megszerezte a pécsieknek a vezetést, ami végül győzelmet is ért a fegyelmezetten és szervezetten játszó hazai garnitúrának. 

Az Előre a második körben vasárnap este az újonc Kazincbarcikát fogadja. 

Pécsi MFC–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (0–0) 

NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Pécs, 1500 néző. V.: Farkas T. PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Futó Zs., 79.), Nikitscher, Harsányi (Svedyuk, 88.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.  

Előre:  Bukrán – Puskás G., Fazekas L., Bora, Mikló – Talpalló N., Zvara (Váradi Á., 77.), Kitl (Lukács R., 77.), Szabó P. (Sipos G., 65.) – Máris, Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor. G.: Tóth-Gábor a 71. percben. 

További eredmények: Gyirmót FC-Győr–Szentlőrinc 4–0 (3–0), Tiszakécskei LC–Credobus Mosonmagyaróvár 1–0 (0–0), Soroksár SC–HR-Rent Kozármisleny 3–1 (1–0), Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 1–1 (0–1), Kolorcity Kazincbarcika SC–Dorogi FC 2–0 (2–0), FC Ajka–Budafoki MTE 3–0 (3–0), BFC Siófok–Disógyőri VTK 1–0 (1–0), ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (1–0). Az MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosiscs Akadémia mérkőzést hétfőn rendezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában