Labdarúgás

2022.07.01. 19:47

Kecskeméten vizitelt a Békéscsaba

Túl van az első nyári felkészülési mérkőzésén az NB II-es Békéscsabai 1912 Előre csapata.

G. P.

Az első félidőben az Előre ki-ki meccset játszott a vendéglátók második sorával, egy büntetővel a játékrész közepén Németh Barnabás a vezetést is megszerezte (1-0), ám nem sokkal a pihenő előtt Belényesi révén egalizált a Kecskemét (1-1).

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre mindkét mester. A házigazdák első sora dinamikusabban mozgott, többet birtokolta a játékszert és egy pazar átlövéssel a vezetést is megszerezte szűk negyedóra után (2-1). Nem sokat váratott az egyenlítés sem, amit egy kis szöglet előzött meg, Bónus pontosan ívelt a hosszúra, ahol Fazekas bólintott a hálóba (2-2). Pontrúgás előzte meg a hazaiak győztes találatát is, hiszen a 76. percben az oldalvonal közeléből rúgtak a hosszú sarokra egy szabadrúgást, a visszatett labdát Szalai juttatta a kapuba, beállítva a végeredmény (3-2).

Szabó István: – Két célunk volt, az első, hogy mindenki azonos terhelést kapjon, a másik, hogy ne legyen sérülés. A Békéscsabának köszönjük, hogy elvállalta ezt a mérkőzést, hiszen tulajdonképpen beugrottak az utolsó pillanatokban. A játékunk ehhez az időszakhoz képest megfelelő volt egy jó másodosztályú csapat ellen. Az első félidőben sok fiatal volt a pályán, nekik türelem és sok foglalkozás kell. A második játékrészben már összeszokottabb csapattal álltunk fel, ami a játékunk dinamikáján érezhető is volt. Kell még munkálkodnunk azon, hogy összeszokjanak a régi és az új csapat tagjai, de ezen dolgozunk most, illetve fogunk az edzőtáborban is.

A csabaiaknál több próbajátékos is pályára lépett, többek között a kapuban az a Fila Károly, aki az NB II-be frissen feljutott Kolorcity Kazincbarcikai SC-ben védett éveken keresztül. A 20 esztendős szélső, támadó, Kálnoki-Kis Zsombor az Újpest FC kettes csapatában játszott az elmúlt években. Próbázott a legutóbbi szezonban a Pécsi MFC-ben védő, korábban négy szezonon át a Diósgyőri VTK keretéhez tartozó kapus, a 25 éves Bukrán Erik, vagy a Honvéd által tavaly Szentlőrincre kölcsönadott támadó, Németh Barnabás, vagy az osztrák III. ligában szereplő irányító, Nagy Benedek.

A Nemzeti Sport információi szerint a Békéscsaba megszerezte a romániai Sepsi OSK 32 éves szélsőjét, Fülöp Istvánt

Brlázs Gábor: – A mérkőzést elsősorban a keret kialakítására próbáltuk felhasználni, hiszen előzetesen nem szerepelt a felkészülési tervben. Elérte a célját a találkozó, hiszen egy erős ellenféllel szemben mérhettük fel, hogy mire képesek a fiataljaink. Hétfőn még Békéscsabán edzünk, azután megnevezzük a játékosokat, akikkel a mátraházi edzőtáborban folytatjuk a munkát.

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 3–2 (1–1)
Felkészülési mérkőzés, Kecskemét,200 néző. Kecskemét: Kersák – Katona M., Győri Á., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Bodor Z. (Buna), Szuhodovszki, Meskhi – Győri B., Djuranovics. 2. félidő: Varga Á. –Buna (Sági), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Zeke – Vágó, Nagy K., Katona B. –Szabó L., Tóth B. Vezetőedző: Szabó István. Békéscsaba: Fila – Bor (Bukrán), Albert (Mikló), Farkas M. (Szabó Cs.), Tóth D. (Nagy B., Sipos) – Kálnoki-Kis Zs. (Bónus), Farkas B. (Varga T.), Babinyecz (Zvara), Szabó P. (Mágocsi) – Németh B. (Pap Sz.), Oláh Á. (Fazekas L.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. G.: Belényesi a 42., Katona M. az 58., Rjasko a 78., ill. Németh B. (11-esből) a 24., Fazekas L. a 70. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában