Röplabda

2022.07.20. 17:28

Gyorsan elkötelezte magát a csabaiakhoz a görög átló

A napokban jelentette be a Békéscsabai Röplabda SE a görög Maria Oikonomidou leigazolását. A tapasztalt válogatott átló a görög Albese csapatától érkezik Békéscsabára. A 29 éves, játékos a BRSE honlapjának nyilatkozva egyebek mellett arról beszélt, hogy miként zajlott az átigazolása, és hogy milyen céllal érkezett a Békés megyei csapathoz.

Gajdács Pál

Maria Oikonomidou /Fotó: BRSE Facebook-oldal/

Maria Oikonomidou tisztában volt vele, hogy a BRSE a CEV-kupában indul és mindig magasra teszi a lécet. – Ez is szerepet játszott a döntésemben – mondta a görög játékos a klubhonlapnak. – Azt is hallottam, hogy egy rendkívül professzionális és jól szervezett egyesületről van szó, és én is pont ezt éreztem onnantól kezdve, hogy a megkeresés megérkezett. Játszott már görög játékos Békéscsabán és az Extraligában is, mindannyian pozitívan vélekedtek a bajnokságról és a BRSE-ről is. Ez pedig extra motivációval bírt számomra is.

Oikonomidou számára főleg az tetszett, hogy kimutatták: nagyon szeretnék, ha csatlakozna a csabai együtteshez.

– Ahogy mondtam is, komolyak a célkitűzések és a klub filozófiája is passzol az enyémhez. Beszéltem Baran Ádám elnök úrral és Tóth Gábor vezetőedzővel is, ami szintén sokat jelentett nekem. Innentől kezdve pedig már nem is hezitáltam sokáig, gyorsan elköteleztem magam!

A görög átló kijelentette, hogy a legjobbját, száztíz százalékot akar nyújtani minden egyes alkalommal, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről. 

– Nagyon sok meccsünk lesz az idény során, hosszú út vezet a csúcsra. Mindenképpen szeretnék aranyakat nyerni, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát! – mondta Maria, aki arról is beszélt, hogy bár profi röplabdázóként már nagyon kevés szabadidő jut neki, de ha ráér, akkor az idejét szereti a családjával és a barátaival tölteni. Ha erre nincs lehetőség, mert mondjuk külföldön él, akkor ott van a sétálás, és előszeretettel utazza be azt az országot, ahol éppen lakik, hogy jobban megismerje.

Eddigi röplabdás pályafutásából sok kellemes élményt őriz.

– Sok van szerencsére és nagyon nehéz választani közülük. Az biztos, hogy a válogatottal szerzett élményeket nem fogom elfelejteni, azok talán a legszebbek – mondta. – Valamint azt a pillanatot sem, amikor tizenöt évesen bemutatkozhattam az első osztályban. Arra biztosan emlékezni fogok egész életemben! Amikor erre gondolok, mindig eszembe jut, miért is imádom annyira ezt a sportot!

Névjegy

Maria Oikonomidou
Született: 1992. augusztus 18.
Posztja: feladó átló
Magasság: 184 cm

Csapatai: SA Peiramatikou (görög, 2008–2011); SAAK Anatolia (görög, 2011–2013); FO Vrilissia (görög, 2013–2014); AO Thiras (görög, 2014–2016); AON Pannaxiakos (görög, 2016–2017); AEK Athens (görög, 2017–2018); Panathinaikos (görög, 2018–2020); AON Pannaxiakos (2020–2021); Maccabi XT Haifa (izraeli, 2020–2021); Albese Volley (olasz, 2021–2022); Békéscsabai RSE (2022–)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában