Kézilabda

2022.07.01. 18:03

Az újabb érem kapujában Kukely Anna és társai

Egyiptom (39–20), az Egyesült Államok (46–5) és Lengyelország (30–16) fölényes csoportkörös kiütése, majd a középdöntőben Svájc (40–23) és Horvátország (29–17) felett aratott sima sikerek után a Dánia elleni negyeddöntőben sem lassított a magyar junior-válogatott a Szlovéniában zajló U20-as női kézilabda világbajnokságon.

P. B.

Kukely Anna (balra)

Bár a végül 31–26-ra megnyert mérkőzés egy szakaszában a dán válogatott kezében volt az irányítás, a második félidőben magabiztos játékot mutatott a magyar csapat, amely fokozatosan elhúzva tíz perccel a vége előtt már öttel vezetett. Támadásban Kajdon Blanka hét, Farkas Johanna, illetve a békéscsabai születésű és nevelésű Kukely Anna hat-hat góllal, míg hátul a Vác kapusa, a huszadik életévét éppen a négy közé jutásról döntő mérkőzés napján betöltő Bukovszky Anna több pazar bravúrral vette ki a részét a nagyon fontos magyar sikerből.

A mieink tehát a hatodik mérkőzésüket is megnyerték a vébén és az elődöntőben Svédország együttesével néznek szembe. A másik ágon Hollandia és Norvégia találkozott. A finálét vasárnap kora este 17. 30 órától, a bronzmérkőzést 15 órától rendezik Celjében. 

A jelenlegi, ifj. Kiss Szilárd által irányított 2002–2003-as korosztály egyébként – mindkétszer hibátlan mérleggel – 2019-ben az U17-es, 2021-ben pedig az U19-es Európa-bajnokságon szerzett aranyérmet, ugyancsak a szlovéniai városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában