Asztalitenisz

2022.07.13. 14:22

A nyolcaddöntőben búcsúztak Balogh Ágnesék - frissítve

A belgrádi Eb-n az ifjúsági vegyes páros nyolcaddöntőjében a Szántosi Dávid, Balogh Ágnes Kíra kettős az esélyesebb lengyel Redzimski, Wrobel kettőstől 3:1-re kapott ki, így nem jutott a legjobb nyolc közé.

V. L.

Illusztráció /Shutterstock.com/

Az első szettben nagy csatában 13:11-re nyertek a lengyelek. A második játszmát 11:6-ra hozták Wrobelék. A harmadik szettben szépített a magyar duó, 11:7-re nyert. A negyedik játszmában a lengyel páros akarata érvényesült, 11:6-ra győztek, és ezzel 3:1-re nyerték a mérkőzést. 

A kiesés ellenére a fiatal Békés megyei kettősnek nincs oka a szégyenkezésre, hiszen mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében.

Az ifjúsági lányoknál a 32 közé jutásért Hudák Dorina, az ASE Orosháza kölcsönjátékosa a felnőtt világranglista 310. helyén álló német Pranjkovic Naomi ellen állt asztalhoz. Az első két játszmát 11:8-ra a német lány nyerte. A harmadik szettben Hudák győzött 11:8-ra. A negyedik játszma szoros csatában 11:9-el Pranjkovicé lett, miként az ötödikben is ilyen különbséggel nyert a német asztaliteniszező, ezzel 4:1-re hozta a mérkőzést. 

A találkozón az esélyesebb játékos jutott a legjobb 32 közé, de Hudák is minden dicséretet megérdemel helytállásáért.

Az ifjúsági fiúknál a 32 közé jutásért a 16 éves szarvasi Szántosi Dávid, a felnőtt világranglista 345. helyén álló szlovák Delincak ellen mérkőzött. A szlovák asztaliteniszező az első három szettet biztosan hozta, 11:4-re, 11:7-re és 11:5-re.

A negyedik játszmát a szarvasi fiatal nyerte 11:7-re. Az ötödik szettben Delincak győzött 11:8-ra, és ezzel 4:1-re nyerte a találkozót, és biztosan jutott a legjobb 32 közé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában