Labdarúgás

2022.07.22. 16:58

A közösséget is építették a békési tornán - Galériával

Közösségépítő labdarúgó tornát rendezett a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat pénteken, a békési Soványhát utcai sportpályán. Az összetartozás erősítését számos kiegészítő program is szolgálta.

Papp Gábor

Fotó: Für Henrik

A kezdeményezés egyik legfőbb célja az volt, hogy még inkább összekovácsoljuk a megyében élő roma közösségeket, akik a tornán még jobban megismerhették egymást – nyilatkozta hírportálunknak Szabó Gábor. A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, azért választották Békést a megméretés helyszínéül, mert a város a megye közepén fekszik, könnyen megközelíthető. Hozzátette, emellett jó kapcsolatot ápolnak mind a településsel, mind a helyi roma önkormányzattal, amelynek elnöke Kovács Gusztáv tagja a megyei roma nemzetiségi önkormányzatnak is. A kezdeményezés létrejöttét ugyancsak segítette a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója.

– A sportpályán, illetve a környező létesítményekben minden feltétel adva volt a torna színvonalas megrendezéséhez – tette hozzá az elnök, aki szólt arról, hogy a nagy meleg miatt néhány csapat nem tudott eljönni a rendezvényre, de a felnőtt és a gyermekkorosztályban így is hét csapat lépett pályára. Szabó Gábor külön felhívta a figyelmet arra, hogy egy, a többségi társadalom tagjaiból álló csapat is részt vett a tornán, ami szintén hozzájárul az elfogadáshoz, egymás minél jobb megismeréséhez.

– A programot színesítette egy jeles esemény: a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat díjával ismertük el Horváth Sándor labdarúgót, aki annak idején a Budapesti Honvéd színeiben, bajnokcsapatban is pályára lépett, és a megyében is több helyen játszott. Nagy büszkeség nekünk is, amit ő elért – számolt be az elismerésről Szabó Gábor.

Mint megtudtuk, az eseményen kétszáz vendég számára sertéspörköltet főztek, a gyerekeknek külön programokkal is készültek, a közeli közösségi házban lehetett például karaokezni, míg a legkisebbeket édességgel is meglepték. A rendezvényre ellátogatott Kálmán Tibor, Békés polgármestere, az esemény fővédnöke, illetve Mucsi András helyi és megyei önkormányzati képviselő is.

Szabó Gábor elmondta, ha lehetőségük lesz rá, szeretnének hagyományt teremteni a labdarúgó tornával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában