Kézilabda

2022.06.28. 12:56

Szinte biztosan a nyolc között vannak Kukely Annáék

A három gólzáporos győzelemmel és első továbbjutó helyen abszolvált csoportkör után első középdöntős mérkőzését is simán megnyerte a magyar női junior-válogatott a Szlovéniában zajló U20-as kézilabda-világbajnokságon.

P. B.

Kukely Anna

Fotó: Bencsik ádám

A mieink Svájcot győzték le nagy különbséggel 40–23-ra Celjében. A sérülések miatt tartalékosan, mindössze tíz játékossal kiálló alpesiek ellen fokozatosan növelte előnyét a magyar együttes, amely a félidőben már 20–11-re vezetett. 

A békéscsabai születésű és nevelésű irányító-átlövő, Kukely Anna négyszer volt eredményes a találkozón.

A 2019-ben U17-es, 2021-ben pedig U19-es Európa-bajnokságot nyerő magyar együttes újabb magabiztos sikerével gyakorlatilag bejutott a legjobb nyolc közé a vébén. Az ifjabb Kiss Szilárd által irányított együttes – a hazai sportági szövetség tájékoztatása szerint – csak akkor csúszhat le a negyeddöntőbe jutást érő első két hely valamelyikéről a négyes középdöntős csoportban, ha kedden Svájc legyőzi Egyiptomot és a mieink (lapzártánk után) több mint 16 góllal alulmaradnak Horvátországgal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában