Labdarúgás

2022.06.15. 07:00

Péntekig lehet még nevezni az NB III.-ba

Az elmúlt vasárnap véget értek a labdarúgó NB III.-ba jutásért kiírt osztályozós párharcok.

P. B.

Nem lesz sétagalopp az új szezon a lila mezes csabaiaknak

A Békés megyei első osztály küzdelmeit magabiztos teljesítménnyel megnyerő, friss megyei kupagyőztes Körösladány a borsodi Cigánddal vívott két mérkőzést is roppant könnyedén hozó (kettős győzelem, 7–1-es összesítéssel), így feljutott a harmadosztályba, amely Keleti csoportjában az előző kiírásában két megyei együttes, a Füzesgyarmat (10. hely a húszcsapatos mezőnyben) és a Békéscsaba 1912 Előre II. (11. hely) is szerepelt. 

A csabai klubhonlapon a hét elején megjelent hírben arról számolnak be, hogy a következő napokban végleges lehet a harmadik vonal mezőnye. A lila-fehérek érthető okokból az NB III. Keleti csoport­ várható indulóit veszik számba. Ezek alapján az NB II.-ből kiesett Szolnok, Budaörs, III. Kerület trióból a szolnokiakat­ sorolhatják keletre, míg a megyei­ első osztályból feljutók­ közül a már említett Körösladány, a Hatvan, a Karcag és a fővárosi Pénzügyőr SE érkezhet­. 

„A hírek szerint a Budaörs és a III. Ker. TVE a Közép csoportba kerül, így az FTC II. vagy az MTK Budapest II. lehet a huszadik induló a régióban” – fogalmaznak a csabai honlapon. 

A Keleti csoportban maradt a Hajdúszoboszló, a Békéscsaba 1912 Előre II., a budapesti BKV Előre, a DVSC II., a DVTK II., az Eger, a Füzesgyarmat, a Jászberény, a Kisvárda II., a Putnok, a Sényő, a Tiszaújváros, a Tiszafüred, valamint az Újpest FC II. Azaz könnyen előfordulhat, hogy hat olyan együttes is indul, amelyik első vagy másodosztályú klub második csapata, a színvonal és a mezőny így akár igen erős is lehet. 

A nevezési határidő június 17., péntek, ezt követően tisztulhat a kép a résztvevők kapcsán. Az NB III. első játéknapja július 31., vasárnap. A békéscsabaiak várhatóan június 23-án kezdik a felkészülést.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában