Sakk

2022.06.30. 15:51

Már csak matematikai esély maradt

Újabb vereséggel folytatta Rapport Richárd a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornáján. A Békés megyei családi kötődéssel is bíró magyar nagymester a tizedik fordulóban a világos bábukat irányítva kapott ki a kínai Ting Li-zsentől.

P. B.

Illusztráció: Shutterstock

Rapport tisztáldozattal alaposan megkavarta az állást – a nemzetközi sportági szövetség hivatalos szakkommentátorai is felkiáltottak meglepetésükben. Az így kialakult erősen kombinatív játékban Rapport kockáztatott, de erőfeszítéseit nem koronázta siker. Sőt, a végjátékra a kínai teljesen nyert állást ért el, és csak technika kérdése volt, hogy megszerzi-e az egész pontot. Az ázsiai nagymester a végjátékban nem kegyelmezett, precíz játékkal megnyerte az összecsapást.

Rapport Richárdnak, aki tíz forduló után négy ponttal áll, már csak matematikai esélye maradt az első helyre, azaz a világbajnoki kihívói jog megszerzésére.

A csütörtöki, tizenegyedik fordulóban – lapzártánk után – Rapport a sötét bábukat vezetve az amerikai Hikaru Nakamurával szemben ült asztalhoz a spanyol fővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában