Tenisz

2022.06.30. 11:37

Csapatban és párosban is győzött a Viharsarok TA

Megnyerte a vidékbajnokságot a Viharsarok Tenisz Alapítvány fiú csapata a 12 éves korosztályban. A viharsarki triót első kiemeltként jegyezték a Baján megrendezett versenyen hozták is a papírformát. A békéscsabaiakon kívül 13 egyesület képviseltette magát a versenyen. A kihívók a helyi egyesület mellett Szegedről, Fótról, Pécsről, Sopronból, Győrből, Zalaegerszegről és Gyuláról érkeztek. A békéscsabaiak szettet sem veszítettek az egész csapatbajnokság alatt, és végül lehengerlő győzelmet arattak.

Előbb a szegedi Sportmánia I. csapatával találkoztak és nyertek 3:0-ra. Ugyanez az eredmény született a győri Panakor TK és a fóti Future TT ellen is.

A Hankó Bálint által vezényelt győztes csapat tagjai: Mokán István Damján, Lipp Máté Lőrinc, Tóth Vid.

A csapatbajnokság befejezése után kezdődtek az egyéni és páros kategóriák mérkőzései.

A viharsarki Mokán István Damján nem tudta megvédeni a címét, a döntőben 6:3, 6:2 arányban vereséget szenvedett Fazekas Venceltől (Open), így 2. helyezést ért el. Klubtársa, Lipp Máté a legjobb 8 közé menetelt, míg Tóth Vid két mérkőzés megnyerése után búcsúzott.

A csapatbajnokság után párosban is a viharsarki versenyzők emelhették magasba a győztesnek járó trófeát, hiszen Mokán István Damján és Lipp Máté is taktikus játékkal, szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyszámot a 22 induló páros közül. A döntőben a Fazekas Vencel (Open T) és a gyulai Mátyás Hunor alkotta párt verték 6:1, 6:3-ra. Tóth Vid és győri párja a legjobb 8 közzé jutott.

Ide tartozó hír, hogy a Viharsarok TA legjobbja, Mokán István Damján a napokban megkapta a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában