Kézilabda

2022.06.23. 15:22

Jól rajtoltak Kukelyék

A magyar női junior kézilabda-válogatott az Egyiptom felett aratott sima, 39–20-as győzelemmel kezdte meg szereplését a Szlovéniában zajló U20-as világbajnokságon.

P. B.

Kukely Anna /Fotó: BMH/

Az ifjabb Kiss Szilárd vezette, a H-csoportban szereplő magyar nemzeti együttes a celjei találkozón a félidőben nyolccal, a második játékrész hetedik percében pedig már tíz góllal vezetett az észak-afrikai rivális ellen és a folytatásban is fokozatosan növelve előnyét magabiztosan gyűjtötte be a két pontot. A mieinknél a kapus Zsigmond Panna közel ötven százalékos hatékonysággal védett, míg a legeredményesebb mezőnyjátékos Vámos Míra volt, a debreceni balszélső kilenc lövésből kilenc gólt lőtt. A békéscsabai születésű és nevelésű, az új idénytől már a bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Ferencvárost erősítő irányító-átlövő, Kukely Anna kétszer volt eredményes a nyitó meccsen.

A négyes másik első fordulóbeli mérkőzésén Lengyelország szintén könnyedén, 37–14-re győzte le a Sándor Gergely és Szabó Edina által irányított Egyesült Államokat. A csoportból egyébként az első két helyezett jut be a középdöntőbe, a harmadik és a negyedik az úgynevezett Elnök-kupán folytathatja a szereplését a 17–32. pozícióért. A legutóbbi vb-t megnyerő magyar nemzeti együttes pénteken délután az amerikaiak, szombaton pedig a lengyelek ellen folytatja a szlovéniai csoportkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában