Küzdősportok

2022.06.22. 16:31

Jól bunyóztak az elekiek

Az Eleki Fuji Fight Team három versenyzője mérette meg magát a bajai nemzetközi viadalon a közelmúltban­.

Papp Bálint

Az eleki Fuji Fight Team harcosai a Baján megrendezett WFC Európa-kupa több száz fős mezőnyében K1-ben versenyeztek.

Az elmúlt hétvégén Baján rendezték meg a nyílt, nemzetközi WFC Európa-kupát, amelyen K1, low-kick, kick-light és szabad boksz szabályrendszerben küzdöttek meg a versenyzők a bajnoki címekért. A több száz fős mezőnyben a hazai harcosok mellett Európa minden szegletéből érkeztek indulók, Békés megyéből az Eleki Fuji Fight Team három sportolója mérette meg magát K1-ben – ebben a szabályrendszerben engedélyezettek­ a fejre irányuló térdrúgások is. A viadalról Nagy László mester számolt be a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek.

A felnőttek 63,5 kg-os kategóriájában Simonka Rajmund az elődöntőbe jutásért bunyózott, és folyamatosan irányította is a mérkőzést, ám kapott a bordájára egy rúgást, amely után nem tudta folytatni a küzdelmet, így végül az ötödik helyen végzett a versenyen­.

Kakuszi Roland a juniorok 81 kg-os küzdelmeiben mutatkozott be a ringesek között a K1 szabályrendszerben. Az ifjú harcos a döntőbe jutásért egy ukrán válogatott versenyzővel küzdött, riválisa azonban vitathatatlanul a torna legjobban felkészült bunyósa volt. Kakuszinak egy fordulórúgás védése során eltört, illetve megrepedt mindkét keze, ellenfele így döntő fölénybe került, ezt követően edzői kérésre a bíró beszüntette a küzdelmet. A nagyszerűen küzdő Kakuszi első ringes bajnokságán tehát a harmadik helyen végzett.

Bátyja, Kakuszi Zoltán felnőtt +91 kg-ban, azaz nehézsúlyban indult Baján. Első ­ellenfele visszalépett, a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen pedig 47 másodperc alatt kiütötte a riválisát, így önbizalommal telve várhatta a döntőt. A fináléban végig vezetett jó egy fejjel magasabb ellenfelével szemben, de – Nagy László beszámolója alapján – egy szerencsétlen bírói döntés miatt lecsúszott az első helyről: Kakuszi éppen a lábfejvédőjét igazította, a bíró mégis „rászámolt”, ezért a menetet ellenfelének adták. Ezt követően a meccset megosztott pontozással ellenfele nyerte meg, a Simonka István edző vezette, nagyszerűen helytálló eleki csapat ezzel két dobogós hellyel zárta a bajai küzdelmeket­.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában