Karate

2022.06.10. 10:25

Ifjabb Zsiga Zsolt világbajnoki bronzérmes

A spanyolországi Valencia adott otthont az IFK világszervezet hatodik nyílt kyokushin karate világbajnokságának, amelyen 39 ország 465 versenyzője vett részt, köztük tizenkét magyar sportoló.

P. B.

Ifjabb Zsiga Zsolt (balra) /Fotó: Békés Megyei Harcművész Szövetség Facebook-oldal/

Örömteli hír, hogy az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör versenyzője, szenszei ifjabb Zsiga Zsolt látványos és kemény küzdelmeket követően a harmadik helyen végzett felnőtt –80 kg-ban. A Békés megyei kiválóság iráni és holland riválisokat legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol a végül ezüstérmes, a jászberényi Yakuzák SE színeiben induló Móczó Milán állította meg. Az U18-asok küzdelmeiben Csordás Norina chilei, spanyol és két kazahsztáni riválisát is felülmúlva lett első, míg a szintén jászberényi, tavaly serdülő-Európa-bajnoki címet begyűjtő Notheisz Janka az U16-osok között végzett az élen. 

A magyar sportolók összesen két arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárták a spanyolországi viadalt, amelyen a magyar küldöttség így összesítésben az éremtáblázat negyedik helyén fejezte be a szereplését. A vb megnyitóján az IFK magyar branch cheafje, sensei Bőke Béla ötödik dan shihan előléptetést kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában