Kézilabda

2022.06.29. 13:04

Horvátország sem volt akadály Kukelyéknek

Miután kedden este Horvátországot is nagy magabiztossággal győzte le 29–17-re a magyar női junior válogatott, a középdöntős csoportban is veretlenül végzett az élen és jutott be a legjobb nyolc közé a Szlovéniában zajló U20-as női kézilabda-világbajnokságon.

G. P.

Az ifj. Kiss Szilárd által irányított 2002-es korosztály 2019-ben az U17-es, 2021-ben az U19-es Eb-n szerzett aranyérmet.

Forrás: MW

A magyar csapat az első csoportkörben Egyiptomot (39–20), az Egyesült Államokat (46–5) és Lengyelországot (30–16) is magabiztosan legyőzte, majd a középdöntő első mérkőzésén Svájc (40–23) ellen is fölényesen nyert, így Horvátországgal szemben már úgy léphetett pályára, hogy ha nem kap ki, akkor biztosan bejut a legjobb nyolc közé.

A magyar csapatnak 6–5 után sikerült lerázni a horvátokat, és a szünetre ötgólos előnyt épített ki (13–8). A második játékrészben Kukely Annáék már erőt demonstráltak, 23–13-nál alakult ki először tízgólos különbség a felek között, amely a hajrában sem vett vissza a tempóból.

A találkozó legjobbjának a magyar kapus Zsigmond Pannát választották meg. A mezőny legeredményesebb játékosa Farkas Johanna volt hét találattal. A békéscsabai Kukely Anna 5 találatig jutott.

A magyarok ellenfele a negyeddöntőben Dánia lesz csütörtökön este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában