Kajak-kenu

2022.06.27. 10:22

Három érmet szereztek a megyeiek

A magyar csapat 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat élén zárt a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. Az ifjúsági korosztályban az A csapat szerepelt, a fiatalok mérlege az össztermésből: 10 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérem lett.

Opavszky Márk és Fodor Bence

Forrás: mkksz.hu

A sikerekből szépen kivették a részüket a Békés megyei kajak-kenusok is. Az 500 méteres páros csatározásokat egy bronzéremmel nyitotta a magyar csapat az ifi korosztályban szereplő szegedi Ozsgyáni Bence és a szarvasi, Bátor György által felkészített Keller Gergő révén. A fiúk a harmadik helynél többet vártak maguktól és csalódottságuknak hangot is adtak.

– Nem tudtuk magunkból kihozni a maximumot, Gergő is nagyon elkeseredett. Végig jobbra dőltünk, a végén pedig nem jött össze az indítás, ami az erősségünk. A világbajnokságig ezt mindenképpen ki kell küszöbölni – mondta a hazai szövetség honlapján duó szegedi tagja, Ozsgyáni Bence.

Az U23-soknál a volt szarvasi, ma az MTK-nál versenyző Opavszky Márk a KSI-Gyomaendrőd fiataljával, Fodor Bencével egy ezüstérmet zsákolhatott be a jó fizikumú lengyel egység mögött.

– Összességében jó pályát mentünk, a rajt nem sikerült olyan jól, de utazóban szépen fel tudtunk zárkózni. Az utolsó kétszázra terveztünk egy indítást, ami sikerült is, de lehetett volna még benne – nyilatkozta Fodor Bence.

Az ifjúsági fiú négyes majdnem elcsípte az aranyérmet, de versenyzőik nem voltak csalódottak, hogy csak ezüst került a nyakukba, hiszen egy rossz rajt után hozták fel a csapathajót a második pozícióba, ráadásul Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor (mindkettő Tata), Ozsgyáni Bence és Keller Gergő nem sokkal korábban 500 párosban volt érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában