Torna, Galériával

2022.06.17. 10:23

Gáláztak a tornászok Békéscsabán

Május végén az egyéni és csapatbajnoksággal befejeződött az utánpótláskorú tornászok első félévi versenyszezonja. A Torna Club Békéscsaba vezetése szerette volna a békéscsabaiaknak is megmutatni, hogy hol is tart a munkában az utánpótlás, ezért pénteken látványos bemutatókkal tarkított szezonzáró gálát rendezett a Rácz Lukács Tornateremben.

Fotó: Bencsik Ádám

Fóri Márta a TC Békéscsaba elnöke üdvözölte a megjelent Szarvas Péter polgármestert, Havasi Csabát, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatóját és Jordanov Zoltánt, a Magyar Torna Szövetség utánpótlás szakmai igazgatóját.

Szarvas Péter elmondta, hogy a békéscsabai tornasport hosszú éveken át öregbítette a megyeszékhely hírét, minden évtizednek megvoltak a nagy versenyzői és a város mindig ott volt a klub mögött.

 

– A torna változatlanul népszerű sport. Kitartást, összpontosítást kíván, rengeteg edzéssel, lemondással jár, de csak így lehet valakiből nagyszerű tornász. Reméljük, hogy a maiak is öregbítik a város hírét, ami elkötelezett családokat és nagyszerű versenyzőket kíván. A város mellettetek fog állni! – mondta a polgármester.

A bemutatók sorát a tavasszal életük első versenyén jól szereplő, harmadik helyezett legkisebbek nyitották. Varga Adrienn vezetőedző a gerendán, Vastag Levente edző az ugráson ügyeskedő gyerekek gyakorlatait felügyelte, akik a torna alapjait demonstrálták. A gerendán lépegető kicsik között akadt olyan, aki csak nemrég csatlakozott be komolyabban a klub vérkeringésébe. Először hobbiszinten heti egyszer járt edzésre, most pedig már heti négynél tart.

A klub összes sportolója számot adott tudásáról, a főként szülőkből, hozzátartozókból álló közönség nagy élvezettel figyelte a tornászokat.

A klub zászlóvivője, Szujó Hanna alig néhány napja Eszéken, a Challenge Világkupán versenyzett ugráson és talajon, utóbbi szeren bejutott a döntőbe, ahol a hatodik legjobb gyakorlatot mutatta be. Ezután sikeresen letette az érettségi vizsgát, s bár láthatóan fáradtan, de elégedetten figyelte utódai bemutatóját.

 

– Gerendázni és talajozni fogok, megpróbálom most is a maximumot nyújtani. Kicsit fáradtan, de itt vagyok – mosolyodott el a 18 éves békéscsabai tornásznő. – Régen fordult elő ilyen, hogy itthon, nagy közönség előtt lépjek fel, jó itthon tornázni! Ha jól emlékszem utoljára még a Mesterfokú Bajnokságon tornáztam, aminek már van vagy négy éve.

Hannától megtudtuk, hogy a jelenleg is zajló koperi világkupán nem indult el, legközelebb két hét múlva Linzben rendeznek egy csapatversenyt, ahol összetettben fog indulni, majd következik az országos bajnokság, aztán lassan elérkezik az Európa-bajnokság.

– Az érettségi miatt nem tudtam teljesen a tornára koncentrálni, ezért fejben vissza kell kicsit hoznom magam, és remélem, hogy fel tudom szívni magam és teljes erőbedobással végig tudom csinálni a felkészülést – bizakodott Szujó Hanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában