Labdarúgás - NB II.

2022.06.07. 13:15

Előre: két hét múlva kezdenek

Jelenleg szabadságát tölti a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely az utolsó fordulóban a III. Kerületi TVE ellen aratott 2–1-es győzelmével biztosította be NB II-es tagságát.

G. P.

Archív fotó

A pihenő még két hétig tart, a csapat tagjai június 23-án találkoznak újra, a posztján megerősített, áprilisban beugró és sikeres tűzoltó munkát végző vezetőedző, Brlázs Gábor ekkor várja találkozóra a játékoskeret tagjait.

A felkészülési program, az edzések és az esetleges edzőtábor időpontja, valamint az érkezők és távozók személye még nem ismert, kivétel ez alól Király Patrik, aki a közösségi oldalán jelentette be távozását. Az átigazolási időszak hivatalosan június 15-én kezdődik, innentől kezdve várhatóak a bejelentések a lila-fehéreknél, akik egészen augusztus 31-ig erősíthetik meg a csapatot. Minden másodosztályú csapatnak június 17-ig van lehetősége a nevezéssel kapcsolatos kötelező teendőket rendezni, ez mindenképpen elengedhetetlen ahhoz, hogy a bennmaradó vagy feljutó csapatok érvényesítsék jogukat és induljanak az NB II-es bajnokságban.

A 2022–2023-as idény július 31-én rajtol, a sorsolást a nevezések beérkezése és azok jóváhagyása után készíti el a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az új, őszi idényben a tervek szerint három szerdai mérkőzésre van kilátás, a többit az MLSZ a már évek óta megszokott rendszer szerint a vasárnapokra időzítette, kivéve az október 23-i nemzeti ünnep miatti 13. fordulót, amikor szombaton rendezik meg a másodosztályú mérkőzéseket is. A MOL Magyar Kupa 2022–23-as szezonjában a 3. fordulóban csatlakoznak be a csabaiak, melynek tervezett időpontja a szeptember 17-18-i hétvégére esik. Az is ismert már, hogy a november 21 és december 18. között zajló katari FIFA labdarúgó világbajnokság nem befolyásolja majd a másodosztályú fordulókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában