Kézilabda

2022.06.26. 18:31

Csak most jön a neheze Kukelyéknak

Könnyed ujjgyakorlatként tudta le a csoportkört a magyar juniorválogatott a Szlovéniában zajló U20-as női kézilabda-világbajnokságon.

P. B.

Kukely Anna

Ifjabb Kiss Szilárd együttese az Egyiptom felett aratott 39–20-as győzelem után az Egyesült Államokat (46–5!) és Lengyelországot (30–16) is kitömte, így hibátlan mérleggel jutott be a középdöntőbe, ahol hétfőn Svájccal, kedden Horvátországgal találkozik. A középdöntőből az első kettő bejut a negyeddöntőbe. Továbbjutás esetén a legjobb nyolc között a mieink a franciákkal, a dánokkal vagy a norvégokkal is találkozhatnak.

A békéscsabai születésű és nevelésű Kukely Anna hatszor talált be az eddigi három vb-meccsen. Érdekesség, hogy a jelenlegi magyar vb-együttes három éve U17-es, tavaly U19-es Európa-bajnokságot nyert Celjében, ahol a két Eb-t és a mostani vb-t beleszámítva félelmetes, 17–0-s győzelem–vereség mutatóval áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában