Labdarúgás

2022.06.01. 10:37

Cigándon át vezethet a körösladányiak útja az NB III-ba

Kedden az Magyar Labdarúgó Szövetség székházában megtartották az NB III-as osztályozók sorsolását. A megyei I. osztályú bajnok Körösladány MSK a Borsod megyei bajnok Cigánd SE együttesével került egy párba.

G. P.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Az már a sorsolás előtt ismert volt, hogy hét együttes a pályán küzdheti ki a NB III-as részvételt. Három megyei bajnok pedig játék nélkül folytathatja ebben az osztályban. A versenykiírás szerint a 20 megyei, illetve budapesti I. osztályú bajnokcsapatból 10 nyer jogot arra, hogy ősztől az NB III-ban szerepelhessen. A Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun), az Úrkút SK (Veszprém) nem rendelkezett III. osztályú licenccel, míg a Sárvár FC (Vas) idén sem akart a harmadosztályban szerepelni.

A Körösladány vasárnap 17 órakor kezdettel idegenben kezdi a megmérettetést. 

A Cigánd SE a 16 csapatos Borsod megyei bajnokságot nyerte meg 5 pont előnnyel a Gesztely előtt, 20 mérkőzésen győzött, 5 alkalommal döntetlent játszott, 5-ször pedig vereséget szenvedett, gólkülönbsége 81–25. Keretében található a korábbi debreceni bajnok hondurasi Ramos Colon Luis Arcangel (Ramos) aki nem is olyan régen Füzesgyarmaton is töltött egy fél évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában