Vívás

2022.06.13. 13:05

Bronzzal zárta a tavaszi szezont Gréta

Nem pihenhettek sokáig a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia kadet és junior párbajtőrözői. Az előző hetit azonnal követte az újabb előválogató.

G. P.

/Fotó: BMH/

A sort a kadet női párbajtőrözők kezdték a budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban. Az előző héten a kadetteknél győztes, a junioroknál ezüstérmes Gachályi Gréta esélyeshez méltó magabiztossággal lépkedett előre, egészen a negyeddöntőig. Itt a korosztály másik tehetsége, a debreceni Nagy Blanka várt rá. Rangadóhoz méltó küzdelem alakult ki, melynek a végjátékában a hajdúsági párbajtőröző került ki győztesen. Gréta a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

A junior férfi mezőnyben Lenkefi Soma szerepelt a legjobban. A rendkívül sűrű mezőnyben okos, akciódús vívással jutott a nyolcaddöntőbe. Itt kicsit óvatosan kezdett Csabai (Vasas) ellen, így négy találat hátrányba került. Nagy hajrával ebből kettőt sikerült ledolgoznia, de fordítani nem tudott, így maradt a 13. hely. Klubtársa, Tóth Marcell a 32. helyet szerezte meg. A lányok versenyére nincs jobb szó, peches. Gachályi Gréta a hibátlan csoportkör és egy megnyert tábla asszó után a korosztály legjobbjával, az Európa-bajnok, székesfehérvári Salamon Rékával találta szemben magát. Réka nagyon jó napot fogott ki, ezt először Gréta legyőzésével, majd a verseny megnyerésével bizonyította. Kovács Emese sem volt a szerencse kegyeltje. Kalandos utazás után éppen, hogy megérkezett a versenyre, ennek ellenére jól ment neki a vívás, addig, amíg meg nem sérült a térde, így ő is korán kiesett.

Ezzel a versennyel lezárult a kadet és junior versenyzők tavaszi szezonja. Gachályi Gréta a ranglista második helyéről folytathatja majd ősszel a pontvadászatot. Addig is vár rá feladat, hiszen a felnőtt válogatott felkészülését segíti a világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában