Röplabda

2022.06.08. 07:20

Bravúros BRSE-bronz

A gyermek (U15), a serdülő (U17) és az ifjúsági (U19) korosztály után az utolsó utánpótlás-bajnokságban is befejeződtek a küzdelmek.

P. B.

Rády Boglárka a csabaiak egyik legjobbja volt /Archív fotó/

Az elmúlt hetek hatos döntőiben két aranyérmet és egy negyedik helyet szerző Békéscsabai Röplabda SE junioregyüttese a pünkösdi hétvégén Újpesten szállt harcba az U21-es fináléban. A Nagy Attila vezetőedző és segítője, Németh Ferenc által irányított BRSE – a klubhonlap beszámolója szerint – tartalékos és rendkívül szokatlan felállásban lépett pályára a rendkívül erős mezőnyben. 

A május végi, ­hazai pályán vívott U19-es döntőben megsérült feladó Feld Bettinát nélkülöző, a fontos láncszem Sinka Dalmát szintén sérülés miatt még az idény elején elveszítő csabaiaknál a felnőttkeretben is számításba vett center, ­Szatmári Lilla­ irányított. A Csaba a csoportkörben a későbbi aranyérmes, a BRSE-nevelés Tatár Gréta és Boskó Ágnes fémjelezte MTK-tól és a Gödöllőtől is 3:0-ra kikapott, ám a keresztjátékban három játszmában felülmúlta a Vasast, így a döntőért­ vívhatott meg. Az elődöntőben aztán az MTK ismét nem adott esélyt, a bronzért ­viszont ötszettes meccsen sikerült visszavágniuk a kiválóan harcoló csabaiaknak a Gödöllőnek. 

Mindent összevetve ez egy csodálatosan szép bronzérem. Nem gondolkozunk azon, hogy „mi lett volna, ha…”, mert lehet, hogy teljes csapattal is ez az eredmény születik. És a „ha”-val kezdődő mondatoknak a sportban nincs értelmük. Akik itt voltak, azok végig küzdöttek a BRSE színeiben, és nagyon büszke vagyok rájuk, ugyanannyira örülök ennek a bronznak, mint az U17-es aranynak. A jövőben azon dolgozunk, hogy még erősebbek legyünk – értékelt a BRSE honlapján Nagy Attila. 

A férfiaknál székesfehér­vári sikerrel zárult a Kazincbarcikán rendezett ob döntő. 

Közben a magyar felnőtt női válogatott – soraiban a bajnoki ezüstérmes Békéscsaba liberójával, Kertész Petrával – útra kelt a dél-romániai Alexandriába, ahol magyar idő szerint szerda délután négy órától utolsó csoportmérkőzését vívja a hazaiakkal az Arany Európa-ligában. 

Eredmények. U21-es országos junior bajnoki döntő, nők. Döntő. MTK Budapest–Újpesti TE U21 3:1 (–17, 22, 17, 25). A 3. helyért. Békéscsabai Röplabda SE–Gödöllői RC 3:2 (–23, 18, 20, –22, 7). Az 5. helyért. Vasas SC–MÁV Előre Akadémia 3:1 (–20, 16, 27, 18). A bronzérmes békéscsabai csapat névsora: Feld Bettina, Fekete Gréta, Gellén Viktória, Kucsera Jázmin, Laurinyecz Lilla, Lenkefi Lea, Radnai Lili, Radnai Luca, Rády Boglárka, Sinka Dalma, Szatmári Lilla, Szűcs Gréta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában