Frissítve - Asztalitenisz

2022.06.25. 11:59

Drámai csatában magyar ezüstérem

Győrben szombaton folytatódott az asztaliteniszezők 5. ifjúsági világfesztiválja.

V. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az U19-es korosztály leány csapat versenyében a magyar A együttes, amelynek tagja volt Balogh Ágnes Kíra, a Békési TEAM játékosa, és Hudák Dorina az ASE Orosháza kölcsönjátékosa is, az elődöntőben a magyar B csapattal mérte össze tudását. A rutinosabb A csapat 3:1-re győzött, ezzel bejutott az esti fináléba, ahol az ukrán A együttessel méri össze tudását.

A nyitó mérkőzésen Hudák Dorina 3:1-re kikapott Czeglédi Dorkától, majd Balogh Ágnes Kíra 3:0-ra verte Jakab Orsolyát. Ezt követően Volentics Anna 3:1-re nyert Kemecsei Linda ellen, majd Hudák Dorina 3:0-ás győzelme Jakab Orsolya ellen a magyar A együttes 3:1-es sikerét jelentette. 

Frissítés:

Egyéniben az U17-es korosztályban a legjobb nyolc közé jutásért Hudák Dorina 3:1-re legyőzte az ukrán Vasylenkot, és a negyeddöntőbe jutott. Az U19-es korosztályban a legjobb nyolc közé jutásért a békési Balogh Ágnes Kíra magabiztosan 3:0-ra verte Czeglédi Dorkát. Hudák Dorina az ukrán Solomennik ellen állt asztalhoz, és bár már 2:0-ra vezetett, az ukrán lány kiegyenlített, majd a döntő szettben nagy küzdelemben Hudák nyert 11:7-re, így bejutott a negyeddöntőbe. 

Frissítés:

Balogh Ágnes Kíra és Hudák Dorina is elődöntős

Az U17-es korosztály negyeddöntőjében Hudák Dorina 3:0-ra legyőzte Czeglédi Dorkát, ezzel visszavágott a csapat küzdelmekben elszenvedett vereségért, és bejutott az elődöntőbe.      

Az U19-es korosztály negyeddöntőjében Balogh Ágnes Kíra az üzbég Ibodullaeva ellen játszott, és 3:0-ra nyert, ezzel a legjobb négy közé került. Hudák Dorina a német Ott Sophie ellen mérkőzött, és folytatta remek szereplését, hiszen 3:0-ra győzött, így ebben a korosztályban is az elődöntőbe jutott, ahol vasárnap megyei rangadót vívnak, hiszen Balogh Ágnes Kíra ellen mérkőzik a fináléba jutásért.  

Frissítés:

A lányoknál az U19-es csapat döntőben a magyar A együttes az ukránok A csapatával mérte össze tudását, és hosszú küzdelemben 3:2-es vereséget szenvedett. Hudák Dorina az ukránok legjobbjával, a felnőtt világranglista 397. helyén álló Matiuninyával találkozott, és 3:1-re kikapott. Balogh Ágnes Kíra ellenfele Khachaturova volt, akit 3:1-re vert a békésiek balkezes játékosa. Volentics Anna egy mérkőzést nyert, és egyen kikapott, így 2:2 után Hudák mérkőzött Ponkoval, és nagy csatában 3:2-re kikapott, így a találkozót 3:2-re az ukránok nyerték, a magyar együttes pedig ezüstérmes lett.               

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában