Asztalitenisz - Frissítve

2022.06.26. 12:17

Balogh Ágnes Kíra ezüstérmes

Győrben vasárnap befejeződött az 5. ifjúsági világfesztivál.

V. L.

Illusztráció /shutterstock.com/

Egyéniben az U17-es korosztály elődöntőjében Hudák Dorina, az ASE Orosháza kölcsönjátékosa a 17 évesek világranglistáján 28. helyen álló ukrán Matiunyiával mérkőzött. A találkozót az ukrán játékos nyerte 3:1-re, így Hudák Dorina bronzérmes lett. Az első szettben Matiunyina 11:5-re győzött, a másodikban Hudák 11:8-ra nyert. A folytatásban a rutinosabb ukrán 11:4-re, és 11:6-ra hozta a játszmákat, így alakult ki 3:1-es sikere.  

Az U19-es korosztály elődöntője megyei rangadót hozott. A 17 évesek elődöntője után néhány perccel Hudák Dorina, a Békési TEAM játékosával Balogh Ágnes Kírával mérte össze tudását. Az első szettben Balogh nyert 11:9-re, majd a másodikat 11:7-re hozta. A harmadik 
játszmát nagy küzdelemben Hudák nyerte 11:9-re. A negyedik szettben a békési lány győzött 11:7-re, így Balogh 3:1-es sikerrel jutott a fináléba, ahol az ukrán Matiunyina vár rá, aki a másik ágon 3:1-re verte Volentics Annát.

Frissítve:

Az U19-es korosztály fináléjában a mindkét korosztályban döntőbe jutott ukrán Matiunyina ellen állt asztalhoz Balogh Ágnes Kíra. Az első szettben 11:6-ra, a másodikban 11:8-ra, a harmadikban 11:5-re győzött az ukrán lány, aki így 3:0-al nyerte az aranyérmet. A békési fiatal pedig ezüstérmes lett. 

A világ fesztiválon mindkét megyei lány remekelt, hiszen Balogh Ágnes Kíra két ezüst-, és egy bronzérmet gyűjtött be, míg Hudák Dorina egy ezüst-, és három bronzéremmel zárta a rangos viadalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában