Atlétikai OB

2022.06.27. 11:20

A csabai olimpikonok és a fiatalok is hozták a formájukat

Karsai Gábor révén az utolsó számok egyikében még született egy békéscsabai érem a 127. felnőtt atlétikai országos bajnokság vasárnapi versenynapján. Az elsőéves junior 5000 méteren egy harmadik hellyel debütált a felnőtt ob-n.

Gajdács Pál [email protected]

Karsai Gábor (jobb oldalon) harmadikként ért célba.

Forrás: bcsac.hu

Izgalmas versenyt hozott a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban három napon át zajló felnőtt országos bajnokságon a férfiak 5000 méteres versenye, melyet végül a korábban a félmaratoni távon is bizonyító Lomb Ádám (PVSK) nyert meg 14:29,62-es új egyéni csúccsal. A második helyen a BEAC-os Farkas Dárius (14:37,37), a harmadik pozícióban Karsai Gábor ért célba (14:40,01). Karai Leventével (MATE-GEAC, 14:46,86) és Csere Gáspárral (BEAC, 14:56,67) együtt összesen öt futó ért el 15 percnél jobb eredményt.

– Sokáig Gábor irányított, de a végén már nem tudott elég friss lenni az esti órákban is még harminckét fokos melegben – beszélt tanítványáról Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője. – Azért junior első évesként abszolút helytállt a felnőttek között, a világbajnoki szintet azonban nem érhette el, de nem is ez volt az elsődleges célunk.

Szintén az ob záróprogramjában kapott helyett a férfi 200 méteres síkfutás döntője, ahol a 400-on is finalista Steigerwald Ernő futott, és 21,63 másodperces idővel a 6. helyen viharzott be a célba.

– Ernő egyik számban sem mozgósította minden energiáját, ám így is korának megfelelően teljesített – jegyezte meg a csabaiak vezetőedzője, aki értékelte a csabai csapat többi tagjának teljesítményét is.

– A világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita hozta a formáját, még a diszkoszvetést is biztosan nyerte. A másik olimpikonunk, Oláh Barbara bár nem ment egyéni csúcsot, nagy magabiztossággal lett bajnok az ötezer méteres gyaloglásban. Csalódott vagyok ugyanakkor Bogdán Annabella szereplése miatt, aki ha a gerelyhajítás döntőjében megismétli a selejtezőben dobott 51,79 méteres eredményét, nem ötödik, hanem harmadik. Az ötödik helyen végző Döme Adél hozta magát rúdugrásban, a háromszázhetven centije egyéni csúcsot ért. Novák Natália nyolcszázon és ezerötszázon indult, mindkét számban döntős volt, de sajnos egyikben sem volt az igazi. Tompa volt, valószínűleg azért, mert nem sokkal a bajnokság előtt ért hazai az Egyesült Államokból és nem maradt elegendő ideje az átállásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában