Röplabda

2022.06.28. 13:13

A Bajnokok Ligájából kapnak ellenfelet a csabai lányok

A Bajnokok Ligájából kap ellenfelet a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata a második számú európai kupasorozatban, a CEV-ben. A magyar együttes a spanyol Tenerife La Laguna és a bosnyák Bimal-Jedintsovo Brcko párharcának vesztesével találkozik majd decemberben.

G. P.

Forrás: BRSE/Facebook

Fotó: Imre Gyorgy

Magyar idő szerint kedden délben az Európai Röplabda-szövetség (CEV) megtartotta a következő szezon nemzetközi kupasorozatainak sorsolását. Eldőlt, hogy a Swietelsky-Békéscsabai RSE a CEV-kupában a legjobb 32 között a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből kap ellenfelet. A magyar csapatra a spanyol CV Tenerife La Laguna és a bosnyák Bimal-Jedintsovo Brcko párharcának vesztese vár. Az első találkozót idegenben vívja majd a csapat 2022. december 13. és 15. között, a visszavágóra pedig december 20. és 22. között kerül sor Békéscsabán.

A Békéscsabai RSE már nem először szerepel a második számú európai kupasorozatban, ahol eddigi legjobb eredményét 2019-ben érte el, amikor az elődöntőig jutott. A következő, 2019–2020-as kiírást a koronavírus-járvány miatt törölték, 2021-ben pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a monzai buborékban, ahol a házigazda, a sorozatot később megnyerő Saugella Monza három szoros szettben tudta legyőzni Tóth Gábor csapatát. Az előző szezonban a legjobb 16 közé jutásért vívott párharcban LKS Commercecon Lodz jelentette a végállomást.

Erős belga csapat ellen kezd a Vasas

A Bajnokok Ligája 2022–23-as kiírásában a belga VDK Gent Dames ellen kezd a Vasas Óbuda. Az 1. fordulóban az oda-visszavágós párharcot október 18-20. között idegenben és október 25-27. között hazai pályán játssza. Továbbjutás esetén pedig a Tenerife La Laguna–Bimal-Jedinstvo Brčko spanyol-bosnyák összecsapás győztese következik, s ha ezt az akadályt is sikerrel veszik a fővárosiak, akkor biztosan csoportkörösök, míg vereség esetén újabb párharcot kell vívniuk a főtábláért egy, a selejtező másik ágáról érkező csapattal. A női CEV-kupában a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia a horvát OK Marina Kastela ellen kezd decemberben a legjobb a 32 között. A nőknél az előző idényben BL-szereplő Fatum-Nyíregyháza is kiemeltként, a 32-es táblán várta a sorsolást: a szabolcsiak december 13. és 15., illetve 20. és 22. között az osztrák ATSC Kelag Klagenfurttal, vagy a cseh bajnok VK Prostejovval találkoznak úgy, hogy idegenben kezdenek.

A CEV-kupában a férfibajnokság ezüstérmesének, a Fino Kaposvárnak a svájci Volley Schönenwerd csapata lesz az ellenfele az első fordulóban. A Challenge-kupában érdekelt férficsapat, a Vegyész RC Kazincbarcika egyből a 32-es táblára kapott besorolást, ahol az izraeli Maccabi Tel-Avivval, vagy a koszovói Luboteni Ferizajjal találkozik majd november 8. és 10. között, illetve egy héttel később.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában