Röplabda

2022.05.16. 15:33

U17-es bajnok a BRSE

Hazai pályán szereztek aranyérmet a csabaiak.

P. B.

BRSE Fehér csapat /Fotók: BRSE Facebook-oldal/

A végletekig kiélezett, ötmérkőzéses felnőtt női bajnoki döntő után a Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság fináléja is döntő szettben dőlt el a Békéscsaba és a Vasas között. A hazai pályán szereplő BRSE a csoportkörben a szegedi és a balatonfüredi garnitúrát is biztosan múlta felül, miként a négy között az UTE sem jelentett problémát Nagy Attila együttesének. Az aranycsatában előbb a címvédő fővárosiak, utána a csabaiak nyertek simán játszmát, majd két kiélezett szettet követően (a negyedikben meccslabdákat hárítva egyenlített a Vasas) fordultak rá a felek a mindent eldöntő játékrészre. Az ötödik etapban azonban már csak egy csapat, a riválisának mindössze hat pontot engedélyező BRSE volt a pályán, a hazaiak így a tavalyi ezüst után ezúttal elhódították az U17-es bajnoki címet.

A Csaba és a Vasas mögött sorrendben a Gödöllő, az Újpest, a Balatonfüred és a Szeged végzett a hatos döntőben. A torna legjobbjának járó MVM-ösztöndíjat a BRSE ütője, Radnai Lili érdemelte ki, a legjobb támadójátékos a szintén csabai Tuska Brigitta, míg a legjobb feladó a BRSE irányítója, Fekete Ramóna lett.

BRSE kék csapat

A BRSE U17-es Kék csapata ugyancsak aranyérmes lett az elmúlt hétvégén: a Németh Ferenc által irányított együttes a II. osztály keleti csoportjának Jászberényben rendezett döntőjében előbb a Gödöllőt győzte le 3:1-re, majd a fináléban a házigazda csapatot múlta felül három játszmában.

Eredmények. Döntő. BRSE-Fehér–Vasas „A” 3:2 (–16, 11, 22, –25, 6). A 3. helyért. Gödöllői RC–UTE U17 A 3:1 (–27, 13, 15, 23). Az 5. helyért. Szent Benedek RA-Piros–Szegedi RSE Narancs 3:1 (16, –23, 13, 21). A békéscsabai csapat névsora: Erdei Kinga, Erdős Dalma, Fekete Gréta, Fekete Ramóna, Gajdács Lina, Hermeczi Bernadett, Korcsok Karolina, Kuba Boglárka, Lázár Kamilla, Matuska Orsolya, Nánási Zoé, Radnai Lili, Radnai Luca, Tuska Brigitta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában