Torna

2022.05.20. 10:13

Szujóék ezüstérmesek

A Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla (mindhárom Dunaújvárosi KSE), Szujó Hanna (Torna Club Békéscsaba), Balázs Kíra (KSI SE) összeállítású magyar női csapat ezüstérmet szerzett a normandiai Gymnasiadén, egyéni összetettben Mayer Gréta a dobogó harmadik fokára állhatott.

G. P.

/Fotó: BMH/

A hölgyek a keddi felemáskorlát és ugrás után csütörtökön a gerenda és a talaj selejtezőivel folytatták a versenyt. Előbbi szeren Szujó Hanna elsőként (13,150), Makovits Mirtill negyedikként (12,500) jutott a fináléba. Talajon Mayer Gréta harmadik (13,000), míg Szujó Hanna ötödikként (12,600) került a legjobbak közé. Így a hölgyek összesen nyolc döntős helyet szereztek: ugráson, Szujó Hanna, Mayer Gréta; gerendán Szujó Hanna, Makovits Mirtill; felemáskorláton Makai Lilla, Makovits Mirtill, talajon pedig szintén Szujó Hanna, Mayer Gréta. További remek eredmény, hogy a Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szujó Hanna, Balázs Kíra alkotta együttes a második helyet érte el a csapatversenyben, míg egyéni összetettben Mayer Gréta nyakába bronzérem került.

Elégedettek lehetünk, hiszen a csapat a második helyen végzett, egyéni összetettben pedig Mayer Gréta révén lett egy bronzérmünk

– értékelt Draskóczy Imre, szövetségi kapitány. – Nagy boldogság, hogy minden szeren van két finalista. Összességében elmondhatom, hogy nagyon jó verseny volt, sok izgalommal, erős mezőnnyel. Alig volt rontás, csak Mayer Grétinek volt egy hibája gerendán, de így is meglett az összetett érem. Örülök annak, hogy egy erős mezőnyben mindenki helyt tudott állni. Fontos megjegyezni, hogy ez a verseny jó erőpróba az Eb előtt, egy felkészülési állomásnak tekintjük. Azt látom, hogy Mayer Grétivel számolhatunk a kontinensviadalon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában