Asztalitenisz

2022.05.20. 10:30

Szántosi Dávid a főtáblára jutott

Berlinben rendezték meg a WTT nagy nemzetközi utánpótlás versenyét, amelyen 37 ország, több mint kétszáz fiatalja állt asztalhoz, köztük az ázsiai versenyzők is. A magyar korosztályos válogatott tagjaként részt vett a rangos viadalon Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa is.

V. L.

Szántosi Dávid /Archív fotó/

A 16 éves szarvasi asztaliteniszező az U19-esek mezőnyében a főtáblára jutott a csoportjából, majd a 32 közé jutásért nagy csatában 3:2-re kikapott a hongkongi Yiu Kwan Totól.

Edzője Fest Attila elmondta, tanítványa még csak első éves ifjúsági versenyző, aki jól helytállt a három évvel idősebbek között, a hongkongi játékostól a döntő szettben szenvedett vereséget.

Az U17-es korosztályban a csoportmérkőzések során Szántosi Dávid 3:2-re legyőzte a német Kühn von Burgsdorffot, majd 3:0-ra nyert a svéd Dahlström ellen, így a főtáblára jutott. A 16 közé jutásért az indiai Modival találkozott a szarvasi fiatal, és 3:0-ra kikapott, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában