Ezüstgerely 2022

2022.05.19. 10:13

Schmitt Pál is elismerte Szigeti Csaba munkáját

Újabb elismerésekben részesült a békéscsabai Szigeti Csaba, a Viharsarki sporthistóriák című könyv szerzője. A szerdai, Budapesten rendezett „Ezüstgerely 2022” díjátadón kötetéért oklevéllel jutalmazták, de Schmitt Pál különdíját is átvehette.

beol.hu

Mint arról hírportálunkon beszámoltunk, 2021 októberében mutatták be az egykori újságíró. Szigeti Csaba legújabb könyvét, a Viharsarki sporthistóriákat. A kötet elnyerte a szakma tetszését, hiszen a Magyar Sportújságírók Szövetsége 2022 márciusában Nívódíjban részesítette (idén ez volt az egyetlen sportkönyv, amely e rangos elismerést kiérdemelte).

Ezúttal az Ezüstgerely 2022 – Sport a kortárs magyar művészetben döntéshozói határoztak úgy, hogy oklevéllel ismerik el a sporttörténeti kutató-írót. A fővárosban, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Agóra termében rendezett kiállítással egybekötött díjátadón Szigeti Csaba számára a díjat Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára, valamint Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke nyújtotta át. Schmitt Pál a helyszínen bejelentette: három alkotót személyesen szeretne elismerni –  ezek egyike Szigeti Csaba.

Schmitt Pál gratulál Szigeti Csabának /Fotó: MW/

A Viharsarki sporthistóriák olyan sportemberekről szól, akiknek teljesítménye, érdeme túlmutat Békés megyén. Az országos elismerések azt jelzik: igaz ez a kötetre is.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában