Kick-box

2022.05.21. 14:32

Remekeltek a világkupán a Békés megyei tehetségek

A békéscsabai és az orosházi versenyzők is nagyszerűen helytálltak a rangos isztambuli viadalon.

Papp Bálint

A JALTE Debreczeni-team versenyzői és edzőjük, Debreczeni Dezső a díjakkal

A JALTE Debreczeni-team versenyzői és edzőjük, Debreczeni Dezső a díjakkal

Kiválóan szerepeltek a magyar sportolók az Isztambulban rendezett 7. nemzetközi Turkish Open kick-box világkupaversenyen, amelyen a magyar küldöttség összesen tizenhét arany-, tíz ezüst- és kilenc bronzérmet gyűjtött be, ezzel a házigazdák és a kazahok mögött a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. Rendkívül örömteli, hogy a Békés megyei versenyzők tizenhárom első, hét második és hat harmadik helyet szereztek a nagy létszámú mezőnyben – 44 ország 106 klubjának 2648 versenyzője küzdött a török metropoliszban. 

A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója kiemeli: a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette kick-box csapata point-fighting szabályrendszerben indult, míg az orosházi Contact Kick-box, Thai-box Klub Puravecz Péter vezette versenyzői formagyakorlatban halmozták az érmeket. 

Küzdelmi kategóriákban a sajátjukhoz képest magasabb súlycsoportokban is kipróbálták magukat a csabai tehetségek, méghozzá sikerrel, hiszen egymás után nyerték mérkőzéseiket. Formagyakorlatban az egyaránt orosházi Brebovszky Zoltán (négy aranyérem) és Halustyik Cintia (három első és egy második hely) is tarolt. 

A törökországi eredmények alapján kijelenthető, hogy a viadal nagyszerű felkészülési lehetőség volt az év egyik legrangosabb megméretésére, a június 3. és 5. között Budapesten sorra kerülő 27. magyar kick-box világkupára. 

Eredmények. Point-fighting. A békéscsabai JALTE Debreczeni-team csapatának versenyzői. Juniorkorosztály. 63 kg: 1. hely Viczián Dániel. 69 kg: 2. Viczián. Nők. 50 kg: 3. Petró Lili. 55 kg: 2. Petró. Kadett 2 (ifjúsági): 42 kg: 3. Matuska Máté. 47 kg: 1. Matuska. Kadett 1 (serdülő): 32 kg: 2. Szikora Bence. 37 kg: 3. Szikora. 32 kg: 1. Debreczeni Frida, …3. Szekeres Flóra, Petró Laura. 37 kg: 1. Debreczeni, 2. Szekeres. +47 kg. 1. Jancsó Lili. 

Light-Contact. Kadett 2. 42 kg: 1. Matuska. 47 kg: 3. Gyeraj Ákos. 

Formagyakorlat. Az orosházi Contact Kick-box, Thai-boksz Klub versenyzői. Kreatív pusztakezes felnőtt férfi formagyakorlat: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Zahorecz Noel. Kreatív puszta kezes felnőtt női formagyakorlat: 1. Halustyik Cintia. Kreatív fegyveres felnőttférfi-formagyakorlat: 1. Brebovszky. Kreatív fegyveres felnőtt női formagyakorlat: 1. Halustyik. Zenés puszta kezes felnőttférfi-formagyakorlat: 1. Brebovszky, 2. Zahorecz. Zenés puszta kezes felnőtt női formagyakorlat: 1. Halustyik. Zenés fegyveres felnőttférfi-formagyakorlat: 1. Brebovszky. Zenés fegyveres felnőtt női formagyakorlat: 2. Halustyik. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában