Küzdősport

2022.05.05. 15:32

Önvédelmi szemináriumot tartottak Füzesgyarmaton

A harcművészet világa rendkívül gazdag világ, és ebben fontos szerepet tölt be az önvédelem. A Békés Megyei Harcművész Szövetség időről időre szervez nyílt önvédelmi és harcművész szemináriumokat, amelyen neves mesterek oktatják irányzatuk sajátosságait.

Ilyen jellegű, kétszer három órás szemináriumot tartottak a napokban Füzesgyarmaton, a Hegyesi kick-box SE szervezésében, ahol Kyoshi Pospischil Tamás VII. danos tai-jitsu, ju-jutsu mester oktatott, akinek VII. dan fokozata van kyusho-jitsuból is. A szemináriumon a különböző pusztakezes technikák mellett a botos támadások, bothasználat, késtámadások védését is bemutatták nagy ismétlésszámmal.

Pospischil Tamás mester, az oktató, az Óbudai Jutsu Kai Kan SE elnöke amúgy a rangos japán harcművész szervezet, a Kyotoi központú Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának vezetője is, aki maga is tanult Japánban éppen úgy, mint a házigazda Hegyesi Kick-box SE vezetője, Sensei Gasparik Róbert III. danos mester, aki Kyusho-jitsuból az USA-ban vizsgázott a legendás hírű George Dillmann X. danos nagymesternél.

Pospischil Tamás így értékelte a füzesgyarmati rendezvényt:

– Nagyon kellemes hangulatú volt a szeminárium, a szervezés kitűnőnek bizonyult. Amiket átvettünk: pusztakezes technikák, és a fogások bontása, Tai-jitsu és ju-jitsu stílusban. Foglalkoztunk a kés elleni formációkkal, tradicionális és modern megoldásokkal egyaránt. A Covid után mindenki „kereste önmagát” s ez a tábor segített ebben. Igény is van erre, ezt többen is jelezték. Elképzelhető, hogy decemberben ismét ellátogatok Füzesgyarmatra.

A szeminárium, amelyen négy klub tagjai vettek részt, emléklapok átadásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában