Labdarúgás - NB II.

2022.05.08. 19:24

Nyíregyházi vereség: egyre nehezebb helyzetbe kerül az Előre

Nyíregyháza–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)

V. L.

/Fotó: Trifonov Éva/Nemzeti Sport/

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Balmazújváros, 300 néző. V.: Rúsz (Varga G., Sinkovicz). Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Jánvári (Papucsek, 74.) Debreceni (Godwords, 78.) – Sigér Á. – Paku (Zamostny, 74.), Vass P., Gresó (Banyoi, 74.), Kovács Á. (Novák, 61.) – Hamed. Vezetőedző: Feczkó Tamás. Békéscsaba: Winter – Puskás, Bora, Farkas M., Hodonicki (Ilyés, 63.) – Szabó P. (Zvara, 46.), Sipos (Mikló, 46.), Horváth P. (Tóth D., 88), Kitl – Máris, Lukács (Gránicz, 75.). Megbízott vezetőedző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Hodonicki, a 27., Paku, a 31., Sigér Á., a 88. percben.

Szögletarány:  10:5  (6:1).

14. perc: Gresó ment el a baloldalon, éles beadása után Vass Patrik lőtte a vendégek kapujába a labdát, 1–0.

60. perc: Gresó végezte el a szögletet, a beívelés után Lukács a saját kapujába fejelte (öngól) 2–0.  

71. perc: Paku beadása után Hamed vette be Winter kapuját, 3–0.  

A vasárnap délutáni találkozón a 39 pontos békéscsabai együttest a stadionjuk felújítása miatt ideiglenes otthonukban, Balmazújvárosban fogadták a nyírségiek. A lila-fehéreknél nem szerepelhetett az eltiltott Király Patrik. A Győr ellen sérülést szenvedett NB II.-es gólkirályjelölt, Lukács Raymond vállalni tudta a játékot. A hazaiaknál sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára Márkus Attila és Szabó Bálint.  

A nyírségiek kezdtek jobban, a 7. percben Hamed lövése lepattant a békéscsabai védőkről. Két perccel később Debreceni beadása után Hamed közelről a kapufára fejelte a labdát.  Egy perccel később ismét Hamed kerül helyzetbe, de négy méterről védője szorításában a kapu fölé lőtt. Ezután megszerezte a vezetést a hazai együttes Vass Patrik góljával. Egy perccel később Sipos lövését bravúrral hárította Fejér kapus. A 15. percben Horváth P. lőtt mellé. A 23. percben szöglet után Kitl fejese kerülte el a nyírségi kaput. Egy perccel később a volt csabai Kovács Ádám  lőtt kapura, amit a védők mentettek, a labda Gresóhoz került, akinek 14 méteres lövését követően Winter kapus lábbal tudott hárítani. A 40. percben szöglet után Debreceni fejelt fölé, de a védők beleértek a labdába. Az újabb hazai sarokrúgás után Gengeliczki lőtt fölé. Az első félidőben mutatott játék alapján nem úgy tűnt, hogy a Békéscsaba az életéért küzd.    

A szünetben Brlázs Gábor cserélt, Sipos helyett Mikló, Szabó P. helyett Zvara érkezett a pályára. Bátrabban kezdett az Előre, az 52. percben Mikló lőtt mellé, majd három perccel később Lukács veszélyeztetett. A 60. percben Lukács Raymond balszerencsés öngólja után már két góllal vezetett a Nyíregyháza. Tíz perccel később eldőlt a mérkőzés, a nagy kedvvel játszó Hamed lőtte a harmadik hazai gólt.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt egyre nehezebb helyzetbe kerül az Előre, tiszta fejre, és hatalmas csabai szívre lesz szükség a bennmaradás kiharcolásához. Jó: Hamed, Debreceni, Paku,  Gresó, ill. a csabaiak közül senkit se lehet kiemelni.  

További eredmények: Ajka–Budafoki MTE 2–0, ETO FC Győr–III. Ker. TVE 7–0, Csákvár–Budaörs 1–1, Siófok–Haladás 0–1, Kecskeméti TE–Tiszakécske 1–0, Pécsi MFC–Szeged 0–0, Szolnoki MÁV–Dorog 1–1, Vasas–Szentlőrinc 4–1. A Diósgyőri VTK–Soroksár mérkőzést hétfőn lapzárta után játsszák.  

A Nemzeti Sport percről percre tudósítását ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában